Euroopa superkrossi etapil jõudis poodiumile kolm eestlast

LEPM
Copy
Klassis SX 250 kordas reedest edu Kaarel Tilk.
Klassis SX 250 kordas reedest edu Kaarel Tilk. Foto: Karli Saul

Adrenalin Arenal laupäeval toimunud superkrossi Euroopa meistrivõistluste teisel etapil tõusis poodiumile koguni kolm eestlast, kui Karel Kutsar oli klassis SX Men kolmas ning Kaarel Tilk ja Sebastian Leok oma klassides võidutsesid.

Laupäevasel teisel superkrossi EM-etapil oli näha, et võistlejaid vaevas juba ka väsimus intensiivsest võistlustempost. Nii tigedat konkurentide jahtimist ja filigraanset elementide läbimist nagu reedel sel määral enam ei kohanud. Pigem püütakse säilitada energiat, sest vastu tuleb pidada ka pühapäevane kolmas etapp.

Klassis SX Men võitis kvalifikatsiooni prantslane Charles Lefrancois (Suzuki), kes ka reedese etapivõidu koju viis ning suutis laupäeval sama saavutust korrata. Esimese sõidu võitis küll kaasmaalane Thomas Ramette (Yamaha), kuid kaks ülejäänud võitu läksid Lefrancois kontole. Ramette oli kahes viimases sõidus ja ka kokkuvõttes teine. Kodupublikule pakkus aga viimase sõiduga tõelise maasika Karel Kutsar (KTM, Sõmerpalu Motoklubi), kes suutis siin seljatada ameeriklase Cheyenne Harmoni (Honda), ning sellelt etapilt ookeanitaguse superkrossi spetsi ees ühe punktiga napilt kolmanda koha napsas. Tanel Leok (Husqvarna, Sõmerpalu Motoklubi) oli laupäeval kuues.

“Ei tule see kergelt, aga lõpus hakkas ikka füüsis ka rolli mängima, ameeriklane suri füüsise poolest ära ja see oli ainult õnn minule,” tunnistas Kutsar pärast kahte kurnavat võistluspäeva. “Kõige mugavam see rada minule ei ole, aga hakkama ma kuidagi saan. Kõigile on rada võrdne. Homme on uus päev ja loodan, et saab veel paremini,” lisas ta.

Klassis SX 250 kordas reedest edu Kaarel Tilk (Husqvarna, Sõmerpalu Motoklubi). Laupäeval sujusid tal väga ladusalt kaks esimest sõitu, kuid kolmandas lipsas sisse viga ja kokkupõrge põhirivaali Axel Boldriniga (KTM), mis andis võimaluse liidriks tõusta hoopis soomlasele Joni Mäkeläle (KTM). Boldrini võttis Mäkelä küll peagi kinni ning ka Tilk sättis end prantslasele varsti sappa, kuid viimases sõidus prantslasest enam mööda pressida ei õnnestunud. Kaks sõiduvõitu ja üks teine koht andsid Tilgale siiski etapivõidu, teine oli Boldrini ja kolmas Mäkelä.

“Tunne oli viimases sõidus hea, aga tegin paar rumalat viga, kaasvõistlejaga sõitsin veel kokku ka, mis maksis natuke kätte. Sain konkurendi küll kätte, aga mööda temast ei saanud,” kommenteeris Tilk. Küsimusele, kas superkross noorele sõitjale sobib, vastas ta, et selle nädalavahetuse rada Adrenalin Arenale meeldib talle väga. “Ma naudin seda väga. Kodupubliku ja fännide ees võita on samuti väga äge. Näha fänne ja sõpru raja ääres, kes elavad kaasa ja vilistavad, see teeb südame soojaks.”

Klassis SX 125 oli kõigis sõitudes kiireim Sebastian Leok (Husqvarna, Sõmerpalu Motoklubi). Noor võidusõitja pani publiku endale maruliselt kaasa elama esimeses sõidus, kui ta raevukalt jälitas SX 250 klassi sõitjat Mäkelät, kelle kättesaamisest jäi puudu õige pisut. Kolmandas sõidus põrkas ka Sebastian Leok konkurendiga kokku, nii et kurvis hetkeks tsikli alla lamama jäi, kuid visa krossisõitja hing pani uuesti rattale ronima ja sõitu lõpetama. Teine oli selles klassis Noam Jayal (KTM, Prantsusmaa).

Pühapäeval algavad treeningsõidud Adrenalin Arenal kell 14 ja võistlussõidud kell 15:45. Sõidud on lühikesed ja atraktiivsed ning põnevat vaatamist jagub pealtvaatajatele ka sõitude vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles