Põlva indiaca-tiimid tulid Eesti meistriks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva indiaca-naiskond
Põlva indiaca-naiskond Foto: Põlva Indiacaklubi

Tartu ülikooli spordihoones selgitati välja selle aasta parimad indiaca-mängijad. Ka Põlva indiaca-klubi oli esindatud igas kategoorias: meeste ja naiste tiimid ning segavõistkonnad.

Põlva segavõistkonna liikmed Anari Lannajärv, Keit Kuklase, Janika Usin, Tarmo Tobreluts, Marko Haidak, Arti Unt, Timo Varik ja kapten Mikko Jušin võistlesid finaalipääsu nimel Tallinna klubiga Räval. Põlvakate mäng sujus algusest peale ning vastaseid hoogu ei lastudki. Kiire 3 : 0 võit tagas kindla pääsu finaali.

Ka Põlva naiskonna poolfinaalimäng TIC/SK Juku vastu kulges edukalt ja vastastest saadi hõlpsasti jagu. Põlvakate tiimis võistlesid Anari Lannajärv, Riina Rinne, Keit Kuklase, Janika Usin, Elina Martin ja kapten Laura Unt.

Meeste omavahelises jõuproovis tuli põlvakatel vastu astuda Rapla tiimile ning seegi lahing lõppes Põlva võiduga. Meeskonnas mängisid Arti Unt, Mikko Jušin, Tarmo Tobreluts, Alvar Uus, Martin Vahi, Hendrik Rikand, August Parts, Tunne Piiper ja kapten Timo Varik.

Niisiis pääsesid kõik kolm Põlva võistkonda finaali.

Kauaoodatud finaal

Eesti meistrivõistluste finaalmänge oli oodatud kolm aastat, sest vahepealne keerukas aeg ei lasknud võistlustega lõpuni minna. Segavõistkondade jõuproovis oli Põlva vastane Tallinna klubi TIK 1.

Mäng oli rabe: puudujääke oli nii rünnakul kui ka kaitses ning tallinlastele tuli 0 : 3 alla vanduda.

Norutamiseks aga aega polnud, sest segavõistkonna neljal naisel koos kaaslastega tuli asuda kohe võitlusesse igipõlise vastasega – Kambja naiskonnaga. Kambja (endist Ülenurme) naiskonda polnud põlvakad võitnud vähemalt kaheksa aastat. Nüüd oli võidutahe eriti suur, ära kasutati iga väiksemgi vastaste eksimus ning ise oldi kaitses valmis nahast välja pugema. Tasuks esimese geimi võit. Seejärel aga hakkas mõjule pääsema kogemus, mida Kambja naistel on grammi võrra rohkem, ja kaks järgmist geimi läksid käest.

Põlva naised ei andnud siiski alla, leidsid vastastel nõrga koha ja tasuks tuli neljandas geimis taas kindel võit. Viies ja otsustav geim kulges tasavägiselt. Veel 16 : 16 seisul oli mitu ärevat hetke, kus Kambja oleks võinud mängu enda kasuks kallutada, kuid põlvakate südi kaitse ja suurem tahtmine pääses võimule. Kahe järjestikuse punkti võitmine tähendas, et Põlva naiskond oli tulnud Eesti meistriks.

Tiitlit käest ei antud

Ka meeste lahingus tuli põlvakatel vastu astuda Tallinna klubile TIK. Pinge oli laes algusest peale ning teravaid pilke ja nähvamisi sai kuulda kohe esimeses geimis. Siiski suutis Põlva meeskond oma mängu paremini käima saada ning esimese geimi võita.

Teine geim kulges keskpaigani võrdselt, kuid siis tabas lõunaeestlasi mõõn ning vastu tuli võtta napp kaotus. Põlva aga end heidutada ei lasknud ning kolmandas geimis saadi vastastest jagu kaheksa punktiga. Kuid ka Tallinn ei andnud alla ning neljandas geimis näidati oma päeva parimat taset. Mäng kulges punkt punktis kuni lõpuni. Seisul 34 : 33 pani Põlva mängu kaheksanda matšpalli, vastaste rünnak saadi kaitses kätte ja kuigi oma rünnak jäi lahjaks, tähendas vastase eksimine kontrarünnakul, et Põlva meeskond oli kaitsnud 2019. aasta tiitlit ning tulnud taas Eesti meistriks.

Seega võitis Põlva indiaca-klubi Eesti meistrivõistlustel kaks kulda ja ühe hõbeda.

Suvel ootavad ees indiaca maailmameistrivõistlused Luksemburgis, kuhu sõidab koondist esindama ka mitu Põlva klubi mängijat. Lisaks tiitlitele, medalitele ja karikatele lunastasid kõik Põlva võistkonnad pääsme 2023. aastal Belgias toimuvale maailmakarikavõistlustele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles