Kolm Lõuna-Eesti kirikut ootavad annetusi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Urvaste kirik Võrumaal.
Urvaste kirik Võrumaal. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

EELK Kirikufond alustas pühapäeval annetuste kogumist kohalike kirikute heaks, et teha hoonetes vajalikke renoveerimise ja konserveerimise töid. 15 kiriku hulgas ootavad abi ka kolm Lõuna-Eesti pühakoda.

«Eestimaa kirikud on ühed vanimad arhitektuuripärlid, mida tuleb hoida ja väärtustada,» sõnas Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma. «Kodukandi pühakodadesse on kätketud meie rahva ja perekondade ajalugu. Ristimine, leeritamine, abiellumine ja lõpuks siit ilmast lahkumine – kirikuseinad on pakkunud meie esivanematele tuge aastasadu. Täna on paljud kirikud jõudnud sellisesse seisukorda, et nende füüsilised seinad vajavad nüüd meie tuge.»

Põlva kirik.
Põlva kirik. Foto: Mati Määrits

Lõuna-Eestis ootab kõige suuremat abi Urvaste Püha Urbanuse kirik, mille akende ja uste restaureerimiseks läheb vaja 61 800 eurot.

Suurte uste ja akende restaureerimiseks kogutakse raha ka Põlva Püha Neitsi Maarja kirikule. Selleks tööks oodatakse toetust 36 000 eurot.

Sangaste Püha Andrease kirikule kogub kirikufond annetusi peasissepääsu dekoratiivkarniiside ja ukse frontooni korrastamiseks, et tagada ohutu kirikusse sisse ja välja käimine. Annetustena oodatakse 10 000 eurot.

Kampaania «Toeta oma kodukirikut» kestab kuni aasta lõpuni. Abi vajavad Tallinna Piiskoplik Toomkirik, Kassari kabel ja Käina Martini kirik, Jõhvi Mihkli kirik , Lohusuu kirik, Koeru Maarja-Magdaleena kirik, Rakvere Kolmainu kirik, Lihula Eliisabeti kirik , Põlva Püha Neitsi Maarja kirik, Pärnu-Jakobi kirik, Juuru Mihkli kirik, Muhu Katariina kirik, Äksi Andrease kirik, Sangaste Püha Andrease kirik, Suure-Jaani Johannese kirik ja Urvaste Püha Urbanuse kirik.

Kirikufond ehk täisnimega SA EELK Toetusfond on asutatud 9. jaanuaril 2018. Fond kogub heategevuslikke annetusi EELK kirikute toetuseks, nii kirikuhoonete renoveerimiseks ja korrastamiseks kui ka vaimuliku töö tegemiseks.

Sangaste kirik.
Sangaste kirik. Foto: Arvo Meeks / LEPM
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles