Kevade lõpp toob Võrumaale väikelinnade tänavakunstifestivali

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
tänavakunst ehk graffiti
tänavakunst ehk graffiti Foto: Paul Poderat

Keskusega Antslas toimub 13.-18. juunil Võrumaal viiendat korda toimuv väikelinnade tänavakunstifestival, et tutvustada maapiirkondades ja väikelinnades tänavakunsti ning seeläbi tuua kunstnike loomingu kaudu avalikku ruumi värskust ja uut hingamist.

Nädala jooksul saab Võrumaal näha, kuidas kümmekond kohalikku ja välismaa kunstnikku loovad seinamaale Antslas, Vastseliinas, Võrus ja Mõnistes. Kultuuriprogramm Antslas pakub kohalikele noortele tasuta osalusvõimalust kolmepäevases tänavakunsti linnalaagris ning laiemale publikule avatakse ülevaatlik rändav tänavakunstinäitus Eesti grafitist ja tänavakunstist, teatasid korraldajad.

Ülevaatlik tänavakunsti näitus «Piece of Peace» avatakse Antslas 17. juunil endise Kauplus Pakler ruumides. Väljapanek on seni mahukaim läbilõige tänavakunstist Eestis ja ühe subkultuuri arengust taasiseseisvumisest tänaseni. Tegemist on rändava näitusega, mis esmakordselt avati publikule Tartus Galeriis Pallas 2021. aasta novembris.

Kolmepäevane tasuta linnalaager toimub 14. – 16. juunil Antslas ja on suunatud 15 – 18 aastastele noortele. Laagris tutvutakse tänavakunsti tehnikate ja aerosoolvärvidega ning omandatakse tehnilisi ja kompositioonialaseid teadmisi. Üheskoos luuakse seinamaal Antsla laululava tagaseinale, maali temaatikaks on keskkond ja elurikkus.

Festivalil osalevad kunstnikud ja seinamaalide asukohad:

Kairo (Eesti), elektrikapp, Kuldre, Antsla;

Navitrolla (Eesti), elektrikapp, Kobela, Antsla;

Pintsel & Sänk (Eesti), Posti 3, Antsla;

Bach Babach (Eesti), Kirikuküla bussipeatus, Antsla;

Artur Shirin (Leedu), Antsla;

Taneli Stenberg (Soome), Kooli tee 14, Antsla;

Päivi Lindell (Soome), Urvaste, Antsla;

Jerome Chonkston (Eesti), elektrikapid, Vana-Antsla, Mõniste, Vastseliina;

Plan B (Soome), Petseri 2, Vastseliina;

Karolis Dezuteje (Leedu), Liiva 21, Järve kodu, Võru;

Sashami (Eesti), Lembitu 2c, Võru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles