Võrumaa mees on vabatahtlik olnud pea pool sajandit

Sten Mahov
Copy
Abipolitseinik Egon Taal leiab, et kuna praegu on 1990ndatega võrreldes lisandunud liiklusesse rohkem sõidukeid, on purjus autojuhtide osakaal jäänud suhteliselt samaks.
Abipolitseinik Egon Taal leiab, et kuna praegu on 1990ndatega võrreldes lisandunud liiklusesse rohkem sõidukeid, on purjus autojuhtide osakaal jäänud suhteliselt samaks. Foto: Arvo Meeks

Et päise päeva ajal vastu sõitnud täistuledes auto tekitas abipolitseinikuna töötanud, kuid tol hetkel vormi mitte kandnud Egon Taalis kahtlust, otsustas ka sõidukile järgneda. Saanud aru, et nii autojuht kui kaassõitja on purupurjus, peatas mees nende sõiduki ning üritas süütelukust võtit kätte saada – esmalt asjata. Pahalasi taga ajama asudes teavitati juhtunust politseid.

Jõukatsumises purjutaja koduukse juures pidi patustaja alla vanduma. Samal ajal kohale jõudnud politsei pani joobes juhil käed raudu ning viis ta kainenema. «Kui on selline situatsioon, peab sekkuma! Olen vaadanud, et tänapäeval sekkuvad ka tavakodanikud, ja õigesti teevad,» sõnas Taal.

Tegemist oli ühega neist paljudest olukordadest, millega Võru abipolitseinike grupi pealik Egon Taal oma pea poole­saja-aastase teenistuse käigus kokku on puutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles