Kaks eestlast võitsid superkrossi EM-tiitlid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
SX 250 klassis tuli Euroopa meistriks Kaarel Tilk Sõmerpalu
motoklubist.
SX 250 klassis tuli Euroopa meistriks Kaarel Tilk Sõmerpalu motoklubist. Foto: Urmo Sibul

Võrumaal Sõmerpalus Adrenalin Arenal pühapäeval lõppenud superkrossi Euroopa meistrivõistlustel võitsid Kaarel Tilk ja Sebastian Leok klassides SX 250 ja SX 125 EM-tiitlid, Karel Kutsar sai klassis SX Men pronksmedali.

Klassis SX Men läks kahe sõidu võit prantslasele Charles Lefrancois’le, ühe aga võitis temal kaasmaalane Thomas Ramette. Esimeses sõidus tegi Ramette mitu viga, lõpetas viiendana ja oli silmanähtavalt nördinud.

Sõmerpalu motoklubi esindaja Kutsar võitis aga selles sõidus südi heitlusega teise koha ja liidergi oli selles sõidus käeulatuses – vähem kui sekundi kaugusel. «Tunne on juba päris hea,» kommenteeris Kutsar võistlusmaratoni kolmandal päeval. Teises sõidus oli ta kolmas, kuid kolmas enam nii hästi ei läinud. Siin tuli korraks ka kukkumine ja ta pidi leppima neljanda kohaga Ramette’i, Lefrancois’ ja klubikaaslase Tanel Leoki selja taga.

Kahest sõiduvõidust ei piisanud Ramette’ile etapivõiduks, mille võttis taas Lefrancois – nagu ka Euroopa meistrivõistluste üldvõidu. 2021. aasta superkrossi Euroopa meistriks krooniti Adrenalin Arenal Charles Lefrancois (206 punkti), teiseks tuli Ramette (196 p) ja kolmanda koha sai Kutsar (170 p). Tanel Leok oli meistrivõistluste kokkuvõttes kuues.

Euroopa meister Lefrancois kiitis väga rada ja korraldust ning avaldas lootust, et superkrossi EM-sari ka tulevikus Adrenalin Arenale jõuab.

Enne SX Men klassi viimast sõitu avaldasid nii võistlejad, korraldusmeeskond kui publik austust Tanel Leokile, kellele see oli üks viimaseid rahvusvahelisi tiitlivõistlusi.

Klassis SX 250 ei suutnud Kaarel Tilk Sõmerpalu motoklubist pühapäeval esimese kahe etapi edu korrata. Kõik sõidud võitis tema põhirivaalist prantslane Axel Boldrini, kes võitis etapi, kuid pidi meistrivõistluste üldarvestuses siiski leppima teise kohaga (208 p) Tilga (213 p) järel. Pronksi viis Pranstsusmaale Eddy Buge.

Klassis SX 125 oli kõigis sõitudes kiireim Sebastian Leok Sõmerpalu motoklubist, kes jättis koju ka Euroopa meistritiitli (222 p). Teine oli selles klassis Noam Jayal Prantsusmaalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles