Põlva pallurid jäid esiliigas püüdmatuks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Esiliigas neli aastat kaotuseta püsinud Põlva/Arcwood kindlustas eelmisel nädalal endale kuldmedalid.
Esiliigas neli aastat kaotuseta püsinud Põlva/Arcwood kindlustas eelmisel nädalal endale kuldmedalid. Foto: Helin Potter/EKL

Käsipalli meeste esiliigas jääb pidada veel üks täisvoor ja mõni vahelejäänud kohtumine, ent eelmisel nädalal selgus juba tänavuse hooaja kullavõitja. Seni kaotuseta olnud Põlva/Arcwood on voor enne lõppu kogunud 41 punkti ja jälitajatele püüdmatu.

Viimati kaotas Põlva/Arcwood esiliigas kohtumise 2018. aasta kevadel. Toona jäädi kohamängude poolfinaalis ühe väravaga alla HC Tallinn 2-le. Päev hiljem võidetud pronksimänguga algas aga nüüd juba 61-mänguliseks veninud seeria, kus pole esiliigas kordagi kaotusekibedust tunnistatud.

18 järjestikust võitu

Tänavu alustas kogenud palluritest koosnev Põlva meeskond 18 järjestikuse võiduga, enne kui aprilli esimesel päeval kodusaalis HC Tallinn 2 vastu 27 : 27 viigiga lepiti. Eelmisel nädalal kindlustati võiduga HC Tallinn/Mustamäe üle esikoht ning pärast kaheaastast pausi kroonitakse Põlva/Arcwood jälle esiliigas võitjaks.

«Ehkki karikat ja medaleid pole veel kätte antud, on rõõm nii mul kui meeskonnal väga suur. Kaks koroona tõttu lõpetamata hooaega oli raske üle elada, aga tulime toime ning nüüd on tunne ikka väga hea,» rõõmustas Põlva/Arcwoodi peatreener Romet Oone.

Romet Oone, Põlva/Arcwoodi peatreener: «Mulle meeldib ütlus: rünnakuga võidetakse mänge, kaitsega tiitleid.»

«Tänavu oli päris pingeline hooaeg. Ega me kerget jalutuskäiku oodanudki, aga et esi­nelikus seis nii põnevaks läheb, oli väike üllatus. Teise ja kolmanda koha saatus on ju endiselt lahtine ning medaliomanikud selguvad ilmselt alles viimastel mängupäevadel,» lisas Oone.

41 punktiga esikoha kindlustanud Arcwoodi selja taga on Põlva Coop 36 ja HC Tallinn 2 tiim 32 silmaga. Pealinlastel on kaks mängu varuks, aga nad peavad lootma ka värske meistri abile: nimelt kohtuvad kaks Põlva tiimi viimases voorus omavahel. Kui Coop ja Tallinn 2 võrdsetel punktidel lõpetavad, eelistab omavaheliste mängude saldo pealinlasi.

Pikk pink aitas lüngad täita

«Suurimat rõõmu pakkus lõppeval hooajal kahtlemata tiitlivõit. Raskeim hetk oli, kui koroona ja vigastuste tõttu oli 17 meest rivist väljas ning trennis käis vaid kümme pallurit. Saime hakkama tänu tõsiasjale, et meil on pikk pink ja suudame alati puudujaid asendada,» tunnistas Oone.

Lisaks tiitlivõidule ja pikale kaotuseta seeriale on Põlva/Arcwood tänavu esiliigas enim väravaid visanud ja kõige vähem enda võrku palle lubanud meeskond. Samas on nende parim väravakütt Margo Piksööt snaiprite edetabelis 102 tabamusega alles teise kümne keskpaigas.

«Oleme alati üritanud kõigile mänguaega ja -rõõmu anda. Tänavugi on 25 meest saanud käe valgeks ja tervikuna jagunevad meie tabamused igas mängus võrdsemalt kui vastastel. Ja meie kaitse… Mulle meeldib ütlus: rünnakuga võidetakse mänge, kaitsega tiitleid,» võttis Oone meeskonna kreedo kokku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles