Parim alkoholivaba jook valmib Värskas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Parima mittealkohoolse joogi tiitel läks Värskasse.
Parima mittealkohoolse joogi tiitel läks Värskasse. Foto: Sven Tupits/Toiduliit

Toiduliit tunnustas Eesti parimaid toiduaineid. Tänavuse Eesti parima toiduaine tiitli viis koju Salvesti ökoloogiline toortatraroog veiselihaga sarjast Põnn, mis valminud kodumaisest mahetatrast ja -lihast ning ökoloogiliselt puhastest köögiviljadest ja maitsetaimedest.

Välja anti ka kolm kuldmärki, millest üks tuli Lõuna-Eestisse: parima mittealkohoolse joogi tiitli pälvis Värska Naturaal Plus goji-marjade ja jõhvikatega Värska Originaalilt. Värska Naturaal Plus on Eestis esimene maitsevee tooteperekond, mis loodud loodusliku mineraalvee baasil. Koostöös toiduteadlastega valminud maitsevesi on vähese suhkrusisaldusega ning sisaldab vitamiine ja mineraalained.

Parima alkohoolse joogi tiitli võitis Vana Tallinn Toffee Caramel Livikolt ja parima lisandväärtusega toiduaine tiitli Tere virsiku-kurkumi laktoosivaba HI!Fiber kiudainetega jogurt.

Parim jook Lõuna-Eesti väikeettevõttelt on aga kuslapuuvein Ukulele, mille tootja on Murimäe Vein OÜ. See poolmagus punane marjavein on valminud Lõuna-Eestis kasvanud söödava kuslapuu Honeybee marjadest. Tegu on esimene kuslapuumarjadest valminud veiniga Eestis. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles