Savernas algas ainulaadse noortepargi ehitus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Noortepargi ehitamine algas pinnasetöödest.
Noortepargi ehitamine algas pinnasetöödest. Foto: Kanepi vallavalitsus

Kanepi vallas Saverna külakeskuses algas esmaspäeval noortepargi ehitus, mis saab olema Eestis ainulaadne, teatas vallavalitsus.

Noorteparki ehitatakse pumptrack ehk trikiratta-rulapark, trosslaskumised, kelgunõlv, paigaldatakse lauatenniselaud, pallimängusein Yalp Sutu Soccer Wall. Samuti tuleb sinna välilava, istepingid ja tantsuplatsi ala, paviljon, mänguväljak väiksematele lastele, jalutusrajad, lilleniit taimeõppealana, puhkeala ja infotahvlid.

Kõik paigaldatavad atraktsioonid on ilmastiku- ja vandaalikindlad, taluvad intensiivset kasutust ja on igati kaasaegsed, kasutajasõbralikud ja põnevad. Ala valgustamiseks paigaldatakse vastavad prožektorid ja haljastuses kasutatakse muuhulgas söödavate viljadega marjapõõsaid ja viljapuid.

Projekti raames rajatav noortepark koos puhkealaga on ainulaadne, sest vabas õhus ei ole sellises koosseisus parke Eestis veel välja ehitatud.

Ehitustöid teeb Trev-2 Grupp AS ning tööde maksumus koos käibemaksuga on 653 509 eurot. Noortepargi projekteeris AB Artes Terrae OÜ ja selle valmimise tähtaeg on 20. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles