Eesti hooldeauto äratab huvi üle kogu maailma

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti laskesuusatajate käsutuses olev auto
Eesti laskesuusatajate käsutuses olev auto Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon sai aasta alguses enda kasutusse uudse suusahoolde­auto, mis muutunud asendamatuks töövahendiks ja äratanud ka teiste riikide tiimide tähelepanu.

Olümpiakomitee toel soetatud autoga ollakse väga rahul. «Paari kasutuses olnud kuuga on hooldetiimi töökeskkond ja konkurentsivõime märgatavalt paranenud,» ütles Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Hillar Zahkna.

Auto töökorda seadmine võtab alla 30 minuti. «Hooldetiim saab keskenduda oma põhitegevusele ning vähem varustuse kokku ja lahti pakkimisele,» lisas Zahkna.

Autos saab kasutada 32 ruutmeetrit tööpinda. Selle komplekti kuulub ka lihvimasin, mis suusahoolduses suur samm edasi. kuna lubab võistluspaigas muuta suuskade lihvi vastavalt lumeoludele.

Auto valmis eritellimusel koostöös MDSC Systems OÜga. «Meile oli see esimene suusahooldeauto. Samuti on tegu seni kõige suurema autoga, mille ehitanud oleme,» ütles firma valdkonna müügijuht Holger Annus.

Uus masin on võistlustel paljudele silma jäänud. «Meie hooldeautoga on tutvumas käinud ligi kümme tiimi, nende hulgas suurte suusariikide esindajad,» ütles Zahkna. «Tähelepanu äratavad võrreldes 18-meetriste hooldeveokitega oluliselt odavam soetusmaksumus ja madalamad transpordikulud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles