Valga lapsed omandasid esmaabitarkusi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Punase Risti Valgamaa selts pani selleks korraks punkti koostööpäevadele neljapäeval Valga lasteaias Buratino, kus kolme päeva jooksul oli tegevuses üle 60 lapse vanuses 5–7 aastat.
Punase Risti Valgamaa selts pani selleks korraks punkti koostööpäevadele neljapäeval Valga lasteaias Buratino, kus kolme päeva jooksul oli tegevuses üle 60 lapse vanuses 5–7 aastat. Foto: Eesti Punase Risti Valgamaa selts

Eesti Punase Risti Valgamaa selts pani selleks korraks punkti koostööpäevadele neljapäeval Valga lasteaias Buratino, kus kolme päeva jooksul oli tegevuses üle 60 lapse vanuses 5–7 aastat.

Punase Risti Valgamaa seltsi koordinaatori Hele Heletähe sõnul sai lastele selgitatud, et nad ei pea olema kangelased ega ületama oma võimeid, vaid eelkõige veenduma, et abistamine oleks ohutu, sest alati ei saa ega peagi lapsed ise probleemi ära lahendama, vaid õigeaegselt kutsuma appi õpetaja, ema-isa või kiirabi. Kui aga laps peaks jõudma esimesena kohale, saab ta oma oskuste ja teadmiste abil anda esmaabi. Peale esmaabi andmise kuuluvad esmase abi juurde ka oskus vajadusel sõbra jaoks olemas olla ja lohutada.

«Ühtlasi vaatasime, kui palju on lastele meelde jäänud sügisel õpitud esmaabioskustest. Hea meel on tõdeda, et lapsed on väga tublid ja tähelepanelikud ning oskavad kasutada toonaseid teadmisi nii viktoriini küsimustele vastates kui ka tegevusülesandeid täites,» lausus Heletäht.

Esimeseks ülesandeks oli anda abi rattaga sõites kukkunud lastele, teiseks liivakasti koristamine, kus näiteks süstalt, kondoomi või kasutatud maski ei tohiks paljaste kätega üles korjata, aga käbid ja oksad võib küll liivakastist kokku korjata ja prügikasti viia. «Pärast ülesannete lahendamist tegime väikese kokkuvõtte ja rääkisime, mida tegid lapsed hästi või kuidas oleks olnud targem toimida,» lausus Heletäht.

Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi koordinaator Hele Heletäht lasteaialastele esmaabitarkusi jagamas.
Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi koordinaator Hele Heletäht lasteaialastele esmaabitarkusi jagamas. Foto: Eesti Punase Risti Valgamaa selts
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles