GALERII Võrus läideti jürituli Jüri tänavaga piirneval keskväljakul

Sten Mahov
Copy

Kui Võru Katariina kiriku tornis olev ajalooline kell näitas paar minutit peale kella 21, võis kuulda mootorrataste hääli, mis linna keskväljakule üha lähemalt tulid. Kohale jõudnud Rõuge motoklubi Mägilased liikmed aga ei tulnud tühjade kätega, vaid kaasas oli latern, milles põlenud jürituli täna hommikul Tori kirikus süüdati ning mis Paide kaudu mööda Eestit laiali veeti.

Tuletoojaid tervitama tulnud Võru linnavolikogu aseesimees Toomas Sarapuu sõnas, et ehkki jüritulega on seotud palju legende, osalt ka reaalseid, on sellel eestlaste jaoks olnud ka märksa praktilisem tähendus - märkis see ju ka põllutööde algust.

Kohale tulnud umbes viiekümne inimesi silme all tõid motomehed laternaga tule keskväljakul olnud tuleanuma juurde, mis seejärel põlema süüdati. «Las tuli natuke kogub end, aga kui keegi tahab jürituld kaasa võtta, siis mõistlik oleks seda sarnase ohutusvahendiga (latern – S.M.) teha,» lisas Sarapuu. Suurem enamus kohaletulnuid tuli aga lihtsalt nautima õhtuhämaruses leekiva tule ilu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles