GALERII ⟩ Valga noored lasid särada Leelo Tungla luuleloomingul

LEPM
Copy

Valga Priimetsa koolil on juba traditsiooniks muutunud kevadeti korraldatav luuletuste lugemise konkurss "Lase luulel lennata", mis pühendatud luuletaja ja lastekirjanik Ernst Ennole.  Neljapäeval toimunud luulepäeval   olid osalemas Valga põhikooli ja Priimetsa kooli noored.

Konkursil esitatamiseks on tavapäraselt valitud loomingut ühe Eesti luuletaja sulest, sel aastal olid tähelepanu all Leelo Tungla luuletused. Leelo Tungal, luuletaja, prosaist ja tõlkija on paljudele eelkõige tuntud kui suurepärane lastekirjanik. Tänavu juunis tähistab ta oma 75. aasta juubelit. Leelo Tungal on väga eripalgeline just luuletajana ja tema looming sügav, emotsiooniderohke, lapsemeelne. Valitud luuletused tõid hästi esile tema loomingu rikkuse.

Luulekonkurss sündmusena sisaldas palju enamat kui luuletuste lugemist. Priimetsa kooli õpilased esinesid laulu- ja tantsukavaga ning video- ja muusikakatkendite vahendusel anti põgus, kuid terviklik ja huvitav ülevaade luuletaja eluloost ja loomingust.

Tervitussõnad lausus Priimetsa kooli direktor Yulia Kopõtnik, kes tänas õpetajaid noorte õpetamise ja inspireerimise eest ning ka osalevaid 5.-9. klasside õpilasi, soovides kõigile edu ja esinemisjulgust.

Ettekandmisele tulid nii eestikeelsed kui ka vene keelde tõlgitud luuletused vabal valikul. Noori etlejad paremusjärjestusse seada oli žüriil vägagi keeruline, sest häid esitusi oli rohkelt ning luuletuse lugemise juures saab hinnata niivõrd palju erinevaid nüansse.

Konkursil osalenud õpilasi juhendasid õpetajad Ene Sõstar, Ulvi Karu, Reet Karbik, Külli Hütt, Pilvi Pindma, Anna Gutovskaja, Olga Rubtsova, Anžela Lon.

Auhinnad

1. koht - Santa Veicmane, luuletus „Romanss“

2. koht - Katri Trompe, luuletus „Mõni meist on hääletu“

3. koht - Karina Iljin, luuletus „Oma laulu ei leia ma üles“

Eriauhind kõige hingestatuma esituse eest – Irina Tasban, luuletus „Ax, проклятые вопросы …“

Eriauhind kõige elurõõmsama esituse eest – Mihhail Võlegžanin, luuletus „Kogumine“

Eriauhind parima võõrkeelse esituse eest – Jelizaveta Botnar „Чужие игрушки“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles