Ester Karuse: kokkuhoid ei tohi tulla inimeste heaolu arvelt

Ester Karuse
, Valga vallavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
Ester Karuse
Ester Karuse Foto: Margus Ansu

Valga tulevikule andis vallavalitsus järjekordse hoobi: kuigi valla haridusstrateegia on alles tegemisel, peavad uuest õppeaastast nagu sõrmenipsust kaduma kaugõppegümnaasium ja lasteaed Pääsuke.

Haridus- ja teadusministeerium leiab, et kui maapiirkondades elanike arv väheneb, tuleb koolivõrku korrastada nii, et sulgeda järjest haridusasutusi. Isegi raha lubatakse selle eest kohalikele omavalitsustele maksta! See on aga äärmiselt lühinägelik tegutsemine. Enamgi veel – see on sisuliselt kahjurlus ja kuritegu nii Eesti julgeoleku kui ka eesti elulaadi vastu. Sest kui maalt kaovad koolid, kaovad sealt ka noored ja peagi hääbub koos eestlastele omase hajaasustusega elu üldse. Hõredalt asustatud või lausa inimtühjad piirkonnad muutuvad aga ebaturvaliseks ja raskesti kaitstavateks.

Kahjuks ei seisa oma koduvalla tuleviku eest ka Valga vallavalitsus, kelle algatusel otsustas volikogu sulgeda uuest õppeaastast kaks haridusasutust: Valga kaugõppegümnaasiumi ja lasteaia Pääsuke. Ja seda nii õpetajate, õpilaste kui vanemate vastuseisust hoolimata. Tegelikult tuli see nagu välk selgest taevast ja asja ei jõutudki õieti arutada. Alles 11. märtsil oli esimene kohtumine koolirahvaga ja juba kuu lõpus otsustati asi volikogus ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles