Leok teenis karjääri lõpusõidul punkte

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tanel Leok (esiplaanil) oma viimasel võistlussõidul
Tanel Leok (esiplaanil) oma viimasel võistlussõidul Foto: MXmania

Motokrossi maailmameistrivõistluste kuuendal etapil Läti Kegumsi krossirajal algas MXGP klassi esimene võistlussõit mitme kukkumisega, kus õnneks meie mehed osalised polnud, kuid kasu lõikasid nad sellest küll. Avaringi lõpus hoidis Hardi Roosiorg 16. ja Tanel Leok 17. kohta. Roosiorg suutis head kiirust näidata ning lõpetas sõidu karjääri parimal, 15. kohal.

Leok, kes pärast eelmise hooaja lõppu pole enam tippsportlase kombel treeninud, lõpetas sõidu viimasel punktikohal. Sarja liider Tim Gajser võitis sõidu, kohalik mees Pauls Jonass oli teine ja Ruben Fernandez kolmas.

Teise sõidu stardi järel olid Roosiorg ja Leok vastavalt 19. ja 20. kohal. Leoki vahepealsed muudatused tsikli juures lubasid tal teises sõidus kõvemini pingutada ja nii läbisidki meie mehed raja paarisrakendis. Kord oli ees Leok, siis Roosiorg. Noorem mees sai taas 15. koha, oma viimast MXGP klassi sõitu teinud Leok tuli finišisse kuueteistkümnendana. Võitis taas Gajser. Jonass võttis teise koha, kolmas oli Glenn Coldenhoff.

Etapi kokkuvõttes teenis Roosiorg 16. koha. Leok tuli oma viimasel MM-etapil 18. kohale. Esikoha teenis Gajser, teine oli Jonass ja kolmas Fernandez. Sarja kokkuvõttes on liidrikohal Gajser. Roosiorg tõusis 21. kohale, Leok 28. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles