Balti liiga teine koht kuulub Servitile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva Servitil tuli sedapuhku leppida hõbedase karika ja hõbemedalitega.
Põlva Servitil tuli sedapuhku leppida hõbedase karika ja hõbemedalitega. Foto: Marko Saarm

Balti liiga käsipallihooaeg sai pühapäeval punkti. Võimsalt alustatud finaalkohtumine Viljandi HC vastu muutus üsna ruttu Põlva Servitile keeruliseks, sest Viljandi mängis end kiirelt liidripositsioonile. Võõrustajate väravavahi Rasmus Otsa suurepärase töö tulemusena ei suutnud Serviti enam mängu viigistada ega mulkidele järele jõuda.

Finaalmängu avas esimesel minutil Hendrik Varul. Juhtpositsiooni said põlvakad nautida 3. mänguminutini, kui Eston Varusk mulkide visatud värava küll tõrjus, kuid pall kogemata tema enda jalaga kokkupuutest väravasse läks. 4. minutil asus mängu juhtima Viljandi, kuid mitte kauaks, sest Carl-Eric Uibo viskas samuti meeskonnale teise värava – seis 2 : 2. Pingelises viigiseisus hakati vigu tegema ning mängu juhtima minna Servitil enam ei õnnestunud.

Põlvakad ikka tagaajaja rollis

20. mänguminutiks oli punktivahe juba viis punkti: Põlval viis ja Viljandil 10 väravat. Alles 25. minutil suutis Henri Sillaste visata meeskonnale kuuenda värava (6 : 12). 26. minutil viskas Tõnis Kase seisuks 7 : 12 ning poolajale mindi skooriga 9 : 14.

Teisel poolajal jätkus mäng suuresti sama stsenaariumit mööda. Sillaste viskas meeskonnale kümnenda värava 33. minutil. Vastase edumaa aga püsis jätkuvalt nelja-viie punkti kaugusel. Vahepeal suutsid põlvakad küll punktivahet vähendada, kuid Viljandi tegi veel kiire lõpuspurdi ja nii lõppes mäng Servitile 21 : 28 kaotusega.

Hendrik Varul, Serviti mängija

«Põlvas on meil kodumüürid ja seal oleme tugevamad. Viljandi on sel hooajal meile ebameeldiv saal.»

«Täpselt nii oligi, nagu ma ütlesin, et tänase mängu otsustab rünnak ja Rasmus oli mees omal kohal. Me ei visanud temast mööda. Kuus või seitse seitsme meetri karistusviset on liiga palju ja kiired veel otsa sinna ning nii ta lähebki – Rasmus Ots oli nagu müür ja on tõesti efektiivseim mees turniiril,» jagas Hendrik Varul pühapäeval finaalmängu järel kommentaare.

Kodumüürid annavad tuge

Küsimusele, kas Serviti ei karda ka Eesti meistriliigat kaotada, vastas Varul: «Põlvas on meil kodumüürid ja seal oleme tugevamad. Viljandi on sel hooajal meile ebameeldiv saal. Kindlasti oli täna see kodusaali mõju. Aga Põlvas on meil kaks kodumängu veel Viljandiga meistriliigas ja ma ei muretse.»

Finaalmängu säravaimad tähed olid põlvalaste poolel seekord Henri Sillaste kuue visatud väravaga, tema järel Tõnis Kase nelja punktiga. Kolmel korral lennutasid palli vastase väravasse Sander Sarapuu ja Andris Celminš. Ühepunktilise panuse andsid Robin Oberg, Kristjan Muuga, Ülljo Pihus, Carl-Eric Uibo ja Hendrik Varul. Serviti parimaks mängijaks kuulutati vasakäär Henri Sillaste ning ühtlasi valiti ta All-Star meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles