Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eelmisel aastal pälvis teenetemärgi staažikas kirurg Egon Johanson.
Eelmisel aastal pälvis teenetemärgi staažikas kirurg Egon Johanson. Foto: Arvo Meeks

Võru teenetemärk ootab omanikku

Linnavalitsus ootab ettepanekuid Võru linna teenetemärgi andmiseks 2022. aastal.

Ettepanekuid võivad esitada kõik isikud. Need peavad sisaldama kandidaadi isikuandmeid, tegevusala ja teenete või muude põhjuste loetelu.

Teenetemärk antakse füüsilisele isikule Võru linnale osutatud teenete eest või linna erilise austusavaldusena. Linnavalitsus esitab taotlused ja oma ettepanekud kandidaatide kohta linnavolikogule, kes märgi andmise üle otsustab. Taotlused palutakse esitada kirjalikult Võru linnavalitsuse posti- või e-posti aadressil hiljemalt 15. maiks.

Mullu sai märgi meedik Egon Johanson. LEPM

Noored vutiässad kohtuvad eakaaslastega võõrsilt

Eile algas Lõuna-Eestis noormeeste U17 UEFA sõprusturniir, kus Eesti koondis kohtub Fääri saarte, Kasahstani ja Uus-Kaledoonia eakaaslastega, andis teada Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete septsialist Maarja Saulep.

Kõikidel koondistel on turniiril kolm kohtumist, mis peetakse Põlvas ja Võrus.

Eile leidsid aset matšid Kasahstani ja Uus-Kaledoonia ning Eesti ja Fääri saarte koondise vahel. Homme kohtuvad Võrus Barrus Arenal Uus-Kaledoonia ja Fääri saared ning Põlva Lootospargis Kasahstani ja Eesti koondis. 1. mail on aga Võrus vastamisi Fääri saared ja Kasahstan ning Põlvas Eesti ja Uus-Kaledoonia. LEPM

Selguvad Setomaa kauneimad kodud

Taas saab esitada kandidaate Setomaa valla kauni kodu konkursile. Vallavalitsus ootab vihjeid kaunite kortermajade, ühiskondlike objektide, ettevõtete ning muidugi kodude kohta. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 31. mai.

Hinnatakse kodude ja teiste objektide välisilmet. Kauneid kodusid premeeritakse kolmes kategoorias: põliskodud, suvekodud, talud; seto kodud; kortermajad, ühiskondlikud objektid, ettevõtted, ühistud, külaplatsid.

Kauni kodu konkursi kandidaatidega võetakse ühendust, komisjon hindab objekte juuni jooksul.

Vihjed palutakse saata vallavalitsuse üldmeilile või edastada telefoni teel majandus- ja arendusosakonna juhatajale Erika Joonasele. LEPM

Raamatukogu sai endale tagastuskasti

Eelmisel nädalal paigaldati Antsla vallas asuva Tsolgo haruraamatukogu seinale raamatute tagastuskast.

Nüüd saab lugemisvara tagastada ka väljaspool raamatukogu lahtiolekuaegu. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles