Maastikumaraton toob tervisesportlased taas Lõuna-Eesti metsade vahele

LEPM
Copy
2019. aasta Tartu maastikumaraton.
2019. aasta Tartu maastikumaraton. Foto: Adam Illingworth

Pärast kahe aasta pikkust pausi toimuvad Tartu maastikumaratoni üritused planeeritult. Kavas on heateo jooks, lastejooksud ning maastikumaratoni põhidistantsid.

Pühapäevased põhidistantsid

Ajal, mil tärkab kevadine loodus, on aeg 40. Tartu Maastikumaratoni üritusteks. Emadepäeval ehk 8. mail on valikus 42, 24, 10 ja 5 km. Nii maratoni kui ka poolmaratoni distantsid algavad Otepäält ning lõppevad Elvas. Lühemad – 10 ja 5 km rajad algavad ja lõppevad Elvas.

Maastikumaratoni rajameister Assar Küti sõnul on rajal pilt juba kevadine – lumi on läinud ning metsavahel üsna ilus. „Võib öelda, et rada on jooksjateks valmis. Mõni koht on veidi porisem, aga suuremalt jaolt on ikkagi kuiv,“ nendib ta. Lisaks on kõik neli distantsi looduses tähistatud, et huvilised saaksid minna rajaga tutvuma.

Heateo jooks ja lasteüritused

Maastikumaratoni programmi kuuluvad ka Heateo jooks ning lasteüritused.

Reede, 6. mai, õhtul stardib Heateo jooks, kus koostöös Lastefondiga kogutakse annetusi ekspressiivse kõnehäirega Kaspari ning Rett sündroomiga Johanna jaoks. Osalejad saavad läbida 4,5 km pikkuse distantsi kõndides või joostes. Osalustasu kogutakse annetusena, mis on minimaalselt 5 eurot, kuid võimalik on teha ka lisaannetus.

Laupäeval on Tähtvere spordipargis kavas lastejooksud, kus distantsid vastavalt vanusele 400m kuni 2 km. Kõik osalejad saavad finishis medali ning jäätist ja limonaadi. Osalustasu on 3 eurot.

Neil, kellel pole võimalik tulla üritusele kohale, on võimalus võtta osa virtuaalselt. Maastikumaratoni virtuaaljooksul on valikus on 42, 24, 10 ja 5 km ning maratoni kombo. Kombo puhul võib läbida 42 km distantsi osade kaupa, minimaalne distants ühe korraga läbimiseks on 4,2 km. Lastejooksude puhul on minimaalne rajapikkus 400 m. Virtuaalsel Maastikumaratonil saavad täiskasvanud ja lapsed osaleda vahemikus 29.04. - 15.05.2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles