Kooli raudvara käe all sirgub juba mitmes põlvkond pillimängijaid (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga muusikakooli staažikad õpetajad Vaike Pikk (vasakult), Lenel Rand ja Ants Loos on näinud suure hulga laste suureks kasvamist. «Ühel hetkel ta läheb ära ja hakkad teisega jälle nullist peale, kuni ta kasvab nagu taim ja õis tuleb,» arutles Pikk.
Valga muusikakooli staažikad õpetajad Vaike Pikk (vasakult), Lenel Rand ja Ants Loos on näinud suure hulga laste suureks kasvamist. «Ühel hetkel ta läheb ära ja hakkad teisega jälle nullist peale, kuni ta kasvab nagu taim ja õis tuleb,» arutles Pikk. Foto: Tiit Loim

Kui Ants Loos, Lenel Rand ja Vaike Pikk muusikutee alguses olid, ei olnud neil mõttes hakata muusikaõpetajaks. Ometigi läks nii, et kõik kolm on just seda ametit pidanud juba üle poole sajandi.

Loos ja Rand õpetavad Valga muusikakoolis klaverit ning Pikk viiulit. Nende töö alustamise ajad on kenasti korrapärased: Rannal aasta 1967, Loosil 1969, Pikal 1971. See teeb neist ühed kooli staažikamad töötajad.

Rand meenutas, et praegusse majja Jaani kiriku kõrval kolis muusikakool aastal 1966. Enne seda käis õppetöö Valga Valge Majana tuntud koolihoones aadressil Kuperjanovi 10, kus praegu asub Valga gümnaasium.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles