Teenekas poliitik pidi raskele haigusele alla vanduma

Copy
Ülo Tulik oma musta Volgaga, mille ta mõne aasta eest taastas.
Ülo Tulik oma musta Volgaga, mille ta mõne aasta eest taastas. Foto: Arved Breidaks

Läinud laupäeval suri 64-aastaselt teenekas poliitik, kunagine Võru maavanem, linnapea, volikogu esimees, Võru vallavanem, riigikogu liige Ülo Tulik. Lähedased, sõbrad ning kunagised töökaaslased jäävad teda meenutama kui töökat, sportlikku ning elujaatavat inimest.

Avalikkus sai pikaaegse poliitiku võitlusest kaugele arenenud maovähiga teada veebruari algul, kui vähiravifond «Kingitud elu» tema heaks annetusi koguma asus. Seda, et haigus kulges edasi agressiivselt ning viis mehe manala teele peaaegu kolm kuud pärast lootusrikka uue ravi algust, ei osanud keegi oodata.

Abikaasa Urve Tuliku sõnul sai Ülo vähidiagnoosi umbes kaks aastat tagasi. Ehkki vahepeal näitasid uuringud, et kohati oli siirete levik peatunud, otsis kuri tõbi oma kohta kehas kogu aeg edasi. «Ülo ja arstid võitlesid lõpuni ning meil säilis lootus lõpuni.» Pärast tervise kiiret halvenemist viidi mees läinud neljapäeval haiglasse, kus ta laupäeva õhtul suri. Viimast korda suhtles Urve Üloga siis, kui mehele morfiini manustati. «Arst ütles, et nüüd ta uinub. Kõik organid olid viimases staadiumis. Vähk võttis ikka oma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles