Orava kooli ootavad tulevikus ees muudatused

Sten Mahov
Copy
Lähiaastatel seisavad Orava koolil ees hariduslikud ümberkorraldused. Aruteludega, kuidas edasi, on juba algust tehtud.
Lähiaastatel seisavad Orava koolil ees hariduslikud ümberkorraldused. Aruteludega, kuidas edasi, on juba algust tehtud. Foto: Orava kool

Olukorras, kus õpilaste arv on koolis vähenenud juba aastaid, ka on keskustest kaugel asuvasse kooli raske õpetajaid leida, ootavad Võru vallas asuvat Orava kooli lähiaastatel ees ümberkorraldused. Õppeasutust, mille juures ka lasteaiarühm, vald täielikult sulgeda ei plaani.

Nagu selgitas haridusteemadega tegelev abivallavanem Piret Otsatalu, arutati läinud nädalal kooli tulevikku koos valla komisjonide ning valla- ja koolijuhtidega avalikult esimest korda.

«Murekoht on kvalifitseeritud õpetajate ja tugipersonali leidmine, samuti teeb muret laste arv. Kui aastal 2016 oli neid 58, siis praegu on 32 – see arv on olnud stabiilses langustrendis,» selgitas Otsatalu. «Muidugi on aineõpetajate leidmisega mujalgi Eestis probleeme, kuid Orava kool on keskustest kaugel, ei taheta tulla osalise koormusega. Kui keegi haigeks jääb, on väikeses koolis ka asenduste korraldamine keeruline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles