KIRI: Ahja kool korraldas tervele kogukonnale taaskasutusnädala

, Friedebert Tuglase nimelise Ahja kooli õppealajuhataja, huvijuht
Copy
Koolis sai teoks ka täika.
Koolis sai teoks ka täika. Foto: Rita Lutsar/Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool

Väärtustame väga keskkonnahoidu ning et seda noorte mõtetesse ja kogukonna teadvusesse kinnistada, kutsusime ellu taaskasutusnädala.

Ettevalmistus algas juba 11. aprillil, kui tüdrukute klubi alustas kavandite loomist moe-show tarbeks. Neiud kasutasid kasutuseta või kandjale väikseks jäänud riideid, et teha neist endale sobiva stiili ja suurusega rõivad. Samuti anti uus stiil vanale käekotile, vanemate abiga loodi uus kileribaseelik ning kilepakenditest kandekott, plastikämbrist kujundati moekas ridikül.

Kuna meile on oluline koostöö, kaasasime ettevõtmistesse ka Ahja kogukonna.

Stardipaugu taaskasutusnädalale andis aga Janika Usina läbi viidud teemakohane töötuba teisele ja kolmandale kooliastmele. Esmalt saadi teada, miks üldse võiks asju taaskasutada ja miks see on vajalik. Juhendajal oli palju vingeid näiteid, kuidas ja mida saab väärindada või uuesti kasutusele võtta.

Algklasside töötuba pakendikäitluse teemal vedas lapsevanem Kaidi Rämman ning hariva jutu käigus sorteeriti koos ära ka hunnik prügi.

Kesknädalal sai teoks moe-show, kus publik nägi tüdrukute klubi loodud moodi ning sai kuulda ka esemete sünnilugu. Nädalale pani punkti käsitöönäitus taaskasutatud tekstiilidest, mille autor oli meie kooli endine õpetaja Vaike Veeorg.

Samuti tegutses vanakraamiturg ehk täika. Kuulutused, mis said üles nii koolimajja kui Ahja aleviku teadetetahvlitele, valmistasid õpilased ise. Osalustasu läks vilistlaste kokkutuleku fondi.

Taaskasutusnädala järeltõuge oli 3. mail, mil kooli vilistlased Astrid ja Urmet Rosenberg tutvustasid enda loodud prügisorteerimise äppi.

Ettevõtmise õnnestumisse panustasid õpilased, õpetajad, ringijuhendajad, Janika Usin, Kaidi Rämman, Kadri Ugur, Astrid ja Urmet Rosenberg ning kõik vanemad, kes lastega kodus koos tegutsesid ja kaasa mõtlesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles