Prügivedu võib odavneda kuni kolmandiku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga päev tekitame palju jäätmeid - mida nendega teha?
Iga päev tekitame palju jäätmeid - mida nendega teha? Foto: Rasmus Rekand

Oma teisipäevasel istungil tunnistas Valgamaa Omavalitsuste Liit korraldatud jäätmeveo konkursi edukamaks Cleanway AS-i pakkumise. Esialgsel hinnangul võib prügivedu odavneda Valgamaal 20 kuni 30 protsenti.

Omavalitsuste Liidu otsust on võimalik vaidlustada alates teisipäevast kümne päeva jooksul. Jäätmeveo konkursil osalesid veel Ragn-Sells AS ja Jõgeva Elamu AS.

«Ootame ära ning vaatame, mis saab. Kui vaideid ei tule, saame alustada lepingu sõlmimisega. Seni ei saaks rääkida ka võimalikust teenuse hinnast,» rääkis konkursi eestvedaja ning sihtasutuse Valgamaa keskkonnakeskuse juhataja Riho Karu Valgamaalasele.
Siiski möönis Karu, et prügiveo hind väheneb. «See oli tegelikult ka kõigi kolme firma pakkumistes näha.»

Hetkel aga Karu sõnul täpset hinnalanguse numbrit öelda ei saa, see kujuneb igale kliendile vastavalt sõlmitavale lepingule. Pakkumise hind on otseselt veohind ja hinnaerisused on ka konteineri suurusest sõltuvad.

Lepinguliselt on lõpphinnas ka määrav, kas konteiner renditakse või on see väljaostetud. «Mõni klient rendib, ostab või kasutab enda konteinerit,» märkis Karu.

Samas arvestas ta, et keskmiselt on võimalik prügiveo 20- kuni 30 protsendiline odavnemine.

Karu välistas selle, et juhul kui alates juulist Valga prügila suletakse, tõuseb transpordikulude tõttu ka prügiveo hind. «Kõik pakkujad arvestasid pakkumise tegemisel transpordikuludega Paikuse või Torma prügilasse peale Valga prügila sulgemist.»

Valgamaa kahe jäätmeveopiirkonna uue prügivedajaga sõlmitakse leping kaheks aastaks. Karu avaldas lootust, et lepinguni Cleanawayga jõutaks veebruari kuul ning edasi kleindilepingutega saab ühele poole kahe või kolme kuu jooksul - juhul kui teisipäevast otsust ei vaidlustata.

Valga maakonnas on moodustatud kaks jäätmeveo piirkonda. Esimeses piirkonnas on Valga linna I piirkond, Hummuli, Tõrva linn, Helme, Põdrala, Puka ja Palupera ning teises piirkonnas Valga linna II piirkond, Taheva, Tõlliste, Karula, Sangaste, Õru, Otepää.

Seni on Valga maakonnas tegutsenud kaks jäätmefirmat Cleanway AS ja Ragn-Sells AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles