Varisenud sillaümbrus ootab Valgas korrastamist

Tiit Loim
, reporter
Copy
Piirilinnas Pikal tänaval üle jõe viiva silla äär on lagunenud ja sealsed paljastatud kaablid on kohati ohtlikud.
Piirilinnas Pikal tänaval üle jõe viiva silla äär on lagunenud ja sealsed paljastatud kaablid on kohati ohtlikud. Foto: Arvo Meeks

Valgas Pikal tänaval üle Pedeli jõe viiva silla servast on varisenud künkanõlv ning viga saanud sealsed kaablid. Vallavalitsus arutab Elektrileviga, kes peaks katma vajalike tööde maksumuse.

Valga asevallavanema Kaupo Kutsari sõnul on varisenud ümbrusega silla all ripakil kaablid ja osa neist on ohtlikud. Kaablid kuuluvad riigifirmale Elektrilevi. «Oleme neid teavitanud, et nad kaableid remondiksid. Tahtsime, et nad paneks kaabli jõe alt läbi, aga nad leidsid, et vald peaks poole summast kinni maksma. Praegu käib arutelu selle ümber, et tahaksime, et nad kõrvaldaksid ohtlikud kaablid. Siis saaksime sinna täite peale panna ja teeserva korda teha. Ootame vastust,» lausus Kutsar.

Elektrilevi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Reti Meema seevastu ütles, et Elektrilevi kaablid on vigastatud silla lagunemise tõttu. «Sild kuulub Valga vallale. Elektrilevi on teinud ettepaneku kaabel jõe alt läbi viia ja kulud pooleks teha, mis oleks kõige mõistlikum lahendus mõlemale osapoolele. Kui Valga vald soovib tulevikus hakata silda remontima ning ühtlasi kaableid ümber tõstma, oleks kulud täielikult valla kanda. Elektrilevi on äsja saatnud oma seisukoha kirjalikult Valga vallavalitsusele. Anname neile aega meie seisukohaga tutvuda,» lausus Meema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles