Leokid noppisid motokrossi avaetapilt kolm poodiumikohta

LEPM
Copy
Lucas Leok.
Lucas Leok. Foto: Sille Annuk

Leokite motoperekond noppis laupäeval alanud Castrol motokrossi Eesti meistrivõistlustelt kolm poodiumikohta. Lucas Leok võttis 65cc klassis esikoha, 85cc klassis tuli Travis Leok teiseks ning kiireimas Kärcher MX Open klassis Tanel Leok kolmandaks.

Laupäeval algasid Karksi-Nuias Ainja krossirajal selle aasta Castrol motokrossi Eesti meistrivõistlused, kus kiireimas Kärcher MX Open klassis saavutas etapivõidu Gert Krestinov, külgkorvidel jätsid võidu koju Kert Varik ja Lari Kunnas.

Avasõidus sai stardist kõige paremini minema Tanel Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kelle järel kihutasid soomlane Jere Haavisto (KTM), Gert Krestinov (Honda, Motoextreme), Karel Kutsar (KTM, Sõmerpalu MK) ja teised. Peagi tõusis teiseks Krestinov, kes sai oma tahtmise sõidu poole peal, kui möödus Leokist, keda proovis seejärel alistada ka Kutsar. Esitrio sõitis seejärel väikeste vahedega lõpuni ja omavahel enam kohti ei vahetatud.

Teist sõitu alustas kõige teravamini Kutsar, tema kannul tulid Leok, Hans Priidel (Fantic, KTL Racing klubi), Haavisto ja ülejäänud. Sõitu tagasihoidlikult alustanud Krestinov tõusis sõidu edenedes koht koha võrra ettepoole ning sõidu viimases osas möödus ka Leokist, kuid Kutsarit enam kätte ei saanud.

Kahe sõidu tulemusena võidutses Karksi-Nuias Krestinov Kutsari ja Leoki ees.

MX2 klassi avasõidu võitis juba stardist etteotsa asunud soomlane Sampo Rainio (Honda), keda seiras terve sõidu Kaarel Tilk (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kes pidi soomlasele siiski napilt alla vanduma. Stardis kukkunud ja viimaseks jäänud Martin Michelis (KTM, Sõmerpalu MK) tegi meeletut tempot ja suutis end lõpuks kolmandaks sõita.

Rainio haaras ka teises sõidus liidrikoha, kuid eksis hiljem ning ei leidnud enam kiirust, mille tulemusena möödus temast esmalt Tilk ja seejärel ka Michelis. Tilk suutis oma nappi edu hoida ruudulise lipu langemiseni ja võttis sõidust esikoha.

Kokkuvõttes võitis etapi Tilk, teine oli Rainio ja kolmas Michelis.

Koos MX2ga rajal olnud MX125 klassis võidutses Karksis Tristan Uiga (KTM, KTL Racing klubi) lätlase Tomass Saicansi (KTM) ja Romeo Pikandi (Husqvarna, KTL Racing klubi) ees.

Külgvankritel võitsid avasõidu MM-il teist kohta hoidvad Kert Varik ja Lari Kunnas (Husqvarna, AYR Racing Team), kellele pakkusid sõidu alguses korralikku konkurentsi Läti tulevikulootused vennad Daniels ja Bruno Lielbardised (Zabel), kes pidid sõidu edenedes Eesti-Soome tiimi tempole siiski selgelt alla vanduma. Kolmandana ületasid lõpujoone Gert Gordejev ja lätlane Kaspars Stupelis (Husqvarna, RedMoto Racing).

Teist võidukihutamist alustasid aga kõige teravamini Lielbardised, kelle järel tulid Varik/ Kunnas ja Gordejev/ Stupelis. Põnev duell esikohale kestis mitu ringi ja lahenes sellega, et kogenum Eesti-Soome tandem sai noortest lätlastest mööda ja läks oma teed. Gordejev/ Stupelis olid küll lätlastele lähedal, kuid mööda ei saanud ja pidid kolmanda kohaga leppima.

Kahe sõidu kokkuvõttes oli seega esikolmik Varik/ Kunnas, Lielbardised ja Gordejev/ Stupelis.

85cc klassi avaetapil võitis mõlemad sõidud ja seega ka etapi Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing). Teiseks tuli Travis Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kes oli avasõidus kolmas ja viimases teine. Poodiumi madalaimale astmele tõusis päeva lõpuks Jan-Marten Paju (Husqvarna, RedMoto Racing), tema oli sõitudes vastavalt teine ja neljas.

Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK) jätkas Karksis sealt, kus eelmine aasta lõpetas ehk siis võttis ka nüüd kaks kindlat esikohta. Kummaski sõidus Leokile järgnenud Aston Allas (KTM, RedMoto Racing) oli kokku seega teine ning sõidud vastavalt neljandal ja kolmandal kohal lõpetanud Läti poiss Toms Dankerts (KTM) kolmas.

Veteranide klassi sõitudes jagasid omavahel kaks esimest kohta Erki Privoi (Kawasaki, Sõmeru Racing) ja Priit Palatu (Husqvarna, Sõmerpalu MK) ning tänu teise sõidu võidule oli etapil esimene Privoi Palatu ees. Kummaski sõidus kolmandana lõpetanud Taimar Taaberile (Husqvarna, Kagu MK) kuulus poodiumi madalaim aste.

Pühapäeval on Ainja rajal stardis kõik quadide, ülejäänud külgvankrite, esmakordselt EMV etappidel meistritiitlile sõitvad naiste klassid ning lisaks ka Hobi klass ning päeva lõpuks selgub ka tänavune eraldi sõitudes Mulgi meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles