Galerii, video ⟩ USA saatkond tähistas Valgas Eesti-Ameerika suhete sajandat sünnipäeva

Copy

Käesoleva aasta 28.juulil ületavad Ameerika Ühendriikide ja Eesti Vabariigi diplomaatilised suhted sajandi künnise. Sel puhul külastasid saatkonna töötajad esmaspäeval Valgat ning kaasasid pidupäeva tähistamiseks Ameerika Ühendriikide armee Euroopa ja Aafrika vägede muusikagrupi, mis andis Valga kultuurikeskuses esmaspäeva õhtul reipa kontserdi.

Saatkond püüab sajanda aastapäeva tähistamise kampaania "100 päeva 100 aastani" raames kõiki oma sõpru ja tähtsaid sündmusi esile tõsta. "Meil on väga hea meel tähistada USA ja Eesti suhete sajandat aastapäeva koos oma Valgamaa sõpradega. Meil on saja aasta jooksul olnud palju põhjusi tugeva partnerluse üle uhked olla mitmes valdkonnas kultuurilisest koostööst turvalisuse tõhustamiseni," sõnas USA saatkonna ajutine asjur Brian Roraff.

Seegi kord kohtusid diplomaadid Valgas gümnaasiumiõpilastega. Noorte valgamaalastega on USA valitsus eelnevatel aastatel mitmeid projekte läbi viinud nii keeleõppe kui ka näiteks rula-entusiastide oskuste edendamiseks, rääkimata mitmest muusikaprojektist hip-hopist blue-grass bandini.

"USA armee Euroopa ja Aafrika vägede sõdurite koor kehastab USA-Eesti suhete kahte kõige olulisemat aspekti – meie julgeolekupartnerlust ja meie sügavaid kultuurisidemeid," ütles USA saatkonna ajutine asjur Brian Roraff.

Ameerika Ühendriikide armee Euroopa ja Aafrika vägede bänd ja sõdurite koor kolonelleitnant Randall Barteli juhatusel paikneb Saksamaal Sembachis. Nad on praegu USA sõjaväe peamised muusikasaadikud Euroopas ja Aafrikas, astudes üles igal aastal enam kui 200 korral Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas. Viimati esines grupp Eestis 2021. aasta juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles