Selgusid Lõuna-Eesti peresõbralikud toidukohad

LEPM
Copy
Ugandi resto Otepääl.
Ugandi resto Otepääl. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Märtsi keskpaigast aprilli esimeste päevadeni töötasid lasterikkad pered restoranikriitikutena, et veel enne suurt suve välja selgitada Eesti kõige peresõbralikumad toidukohad. Nüüd on need välja valitud.

Mullu, kui märgist esimest korda välja anti, sai selle Kagu-Eesti maakondadest ainukesena Valgamaal Otepääl asuv Ugandi Resto. Ka tänavu tunnustati söögikohta, kuid juba kuldmärgisega. «Ugandi Resto on heade toitude, meeldiva teeninduse ja maitseka interjööriga restoran, mis on sobilik nii suurematele kui väiksematele peredele. Lapsed on väga oodatud ning seda näitab ka lastemenüü, kust iga laps saab ise valida endale maitsva kõhutäie ning toitu oodates saab aega veeta mängunurgas või pilte värvides. Suvisel ajal on aias võimalik kiikuda, turnida ja liivakastis mängida,» seisab iseloomustuses.

Lastesõbraliku söögikoha märgise pälvis Valgamaal veel ka Valgas asuv kohvik Johanna. «Kohvik Johanna on perede meelest kui meeldiv ja rahulik oaas, kust iga külastaja saab oma positiivse päevakogemuse. Suvehooajal oodatakse teid terrassile mõnusat ilma nautima ning maitsvat jäätist limpsima,» öeldakse toidukohta kohta.

Seevastu Võrumaalt sai märgise lausa kolm toitlustusasutust: kohvik Pannukas, Seto tsäimaja ning Stedingu kohvik. «Kohvikus Pannukas ootab teid hubane olemine, sõbralik teenindus ning rikkalik pannkoogimenüü. Perede meelest on kohvik armas koht, kus perega kvaliteetaega veeta!,» öeldakse. «Seto Tsäimajas ootab teid lastele eraldi lastemenüü, toitu oodates on meelelahutamisel abiks väiksemate laste jaoks mänguasjad ning kriiditahvel, vanemad lapsed saavad värvilehti täites seto keelt õppida. Suvisel perioodil on võimalus veeta aega mänguväljakul. Söögilauad on mõnusalt suured, mis eriti sobilikud lasterikastele peredele!»

Võru linnas asuva Stedingu kohvik kohta tuuakse välja, et tegemist linna ühe omanäolisema interjööriga paigaga, kus kohtuvad kvaliteetne ning maitsev toit ning õdus õhkkond. «Menüüst leiate sobilikke valikuid ka vegantoidu sõpradele. Kohvikut külastades on eriline kogemus garanteeritud.»

Uudse märgise projektijuhi Bibi Perlovi sõnutsi oli mõte üles leida toidukohad, kes soovivad kanda märgist, mis selgesõnaliselt ütleb, et nad on peresõbralikud. «Et pered suvel puhkuse ajal toidukohti külastada saaksid ning neil siis info olemas oleks,» lausus ta. Läinud aastal kandideeris märgisele 39 toidukohta üle Eesti, tänavu oli neid juba 62. Kagu-Eestist soovis märgist saada kokku kaheksa söögikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles