Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Tuntud tantsutreener motiveeris Valgas noori

Copy
Üle-eestiline inspiratsioonituur «Iga noor on oluline» jõudis sel nädalal Valga spordihoones kohalike noorteni.
Üle-eestiline inspiratsioonituur «Iga noor on oluline» jõudis sel nädalal Valga spordihoones kohalike noorteni. Foto: Erakogu

Tantsukooli JJ-Street asutaja ja treeneri Joel Juhi algatatud üle-eestiline inspiratsioonituur «Iga noor on oluline» on teiste paikade seas jõudnud ka Lõuna-Eesti noorteni.

Rändkoolitus on saanud alguse soovist panustada kõikide praegu Eestis asuvate noorte heaolusse. «Maailmas on praegu palju kurbust, viha ja segadust ning kõik Ukrainas toimuv ja koroonapandeemia on tekitanud noortele pingeid,» ütles koolitustesarja ellu kutsunud Joel Juht. «Seega leian, et just praegu vajavad noored märkamist ning midagi toredat oma igapäevaelus. Olen treeninud inimesi üle 30 aasta ning näinud, kuidas tants inimesi aitab.»

Juht rääkis, et kuna muusikale on omistatud teada-tuntud teraapiline mõju, annab tantsimine võimaluse muusika saatel oma emotsioone ja tundeid väljendada ning teha koos midagi meeldivat. Üle-eestilise inspiratsioonituuri eesmärk ongi aidata kaasa noorte vaimse tervise hoidmisele. Selle käigus on ta viinud Eesti linnades läbi tänavatantsutreeninguid, millega saavad liituda kõik noored, teiste seas ka ukrainlased.

Tagasi üles