VIDEOLUGU ⟩ Igal asjal on piirid ehk muuseumitoast kindral Kerdi liinini

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Reedel avatud piiridest rääkiv püsinäitus oli Setomaa muuseumide juhataja Merily Marienhageni plaanides juba 2019. aastal Setomaal tööle asudes.
Reedel avatud piiridest rääkiv püsinäitus oli Setomaa muuseumide juhataja Merily Marienhageni plaanides juba 2019. aastal Setomaal tööle asudes. Foto: Arved Breidaks

Saatse muuseumis Setomaal avati reede õhtul uus püsinäitus pealkirjaga «Igal asjal on piirid», mis annab vaatajale põhjust mõtiskleda piiride üle, mis on silmaga näha kui ka märgata nähtamatuid piire meis endis ja meie vahel.

«Me soovime rääkida piirist üksikisiku tasandil, aga ka kõrgemalt, nii-öelda kosmosest vaadatuna. Mida need piirid endast kujutavad ja mida see tähendab, sest inimesele on väga loomuomane piire tõmmata, piire seada ja sellest see näitus räägib,» ütles Setomaa Muuseumid direktor Merily Marienhagen.

Saatse muuseumisse sisse astudes leiab külastaja end otsekui puude vahel seismas. Laeni kõrguvad Euroopa keelepuud, mis samuti tähistavad piire - keelepiire - mis inimesi nii lahutavad kui ka liidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles