Balti meistrivõistlustel triumfeerisid teatejooksudes Eesti mehed ja meesjuuniorid

LEPM
Copy
Eesti koondise teatemedalistid
Eesti koondise teatemedalistid Foto: Elo Saue

Orienteerumise Balti meistrivõistlustel Lätis, Malta väikelinna lähistel, võisteldi teisel ja otsustaval võistluspäeval teatejooksudes.

Iga Balti riik pani välja mitu võistkonda kuues võistlusklassis – meeste, naiste ning kuni 20- ja kuni 16-aastaste noormeeste ja neidude klassis. Kuuest võistlusklassist kahes saavutasid eestlased ülekaalukad võidud.

Meeste esindusvõistkond koosseisus Kaarel Vesilind, Lauri Sild, Timo Sild edestas Läti teist võistkonda 6 minuti ja 21 sekundiga ning Läti esindusmeeskonda 6 minuti ja 35 sekundiga. Meesjuuniorid Ossi Priks, Jürgen Joonas ja Olle-Ilmar Jaama alistasid Läti eakaaslased 5 minuti ja 4 sekundiga ning leedulased 6 minuti ja 18 sekundiga.

Eesti naised ja naisjuuniorid teenisid hõbemedalid. Naiste esindusvõistkond koosseisus Eleri Hirv, Margret Zimmermann, Evely Kaasiku jäi alla vaid Leedu esindusele (+5.01). Naisjuuniorid Maria Eller, Johanna Laanoja, Brigitte Panker tunnistasid vaid Läti neidude paremust (+3.49).

Pronksmedalid tõi Eestile kuni 16-aastaste poiste võistkond koosseisus Paul Aares Fjodorov, Markus Juhkam, Markus Kaljur. Kaotused Läti ja Leedu eakaaslastele olid vastavalt +21.23 ja 13.07.

Esimesena jäid medalita Eesti kuni 16-aastased neiud Liise Lillelaid, Anett Liisa Part ja Harriet Koppel, kes kaotasid pronksikohale 4 minutit ja 59 sekundit.

Võistkondlik arvestus kujunes teise koha osas ootamatult tasavägiseks. Esimese päeva punktiarvestus osutus kontrollimisel vigaseks ja Eesti oli parandatud versiooni kohaselt enne teatepäeva Läti 1217 ja Leedu 979 punkti vastu 971 punktiga kolmandal kohal. Teatejooksudes kogusid võistkonnad punkte järgmiselt – Läti 570, Eesti 525 ja Leedu 517, mis andsid kokku võidukale Lätile 1787 ning Eestile ja Leedule võrdselt 1496 punkti. Vastavalt võistluste reglemendile saab sellisel juhul otsustavaks suurem punktide arv teatejooksudes ja nii jäi Eesti päralt teine koht Leeduga võrdsete punktide juures.

Järgmisel aastal on Balti MV korraldajaks Eesti ja võistlused toimuvad Värska piirkonnas sealse orienteerumisklubi Peko eestvedamisel.

Täielikud tulemused: https://lof.lv/uploads/sacensibas/2022/2022051500/relay_extended_splits.html

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles