Raamatukogudes sai teisipäeval kaugtööd teha

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlva keskraamatukogus saab kaugtööd teha alaliselt. Fotol direktor Kati Maidla.
Põlva keskraamatukogus saab kaugtööd teha alaliselt. Fotol direktor Kati Maidla. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval toimus raamatukogude aasta raames üle-eestiline kaugtööpäev, kus enam kui 170 raamatukogu pakuvad huvilistele võimalust kasutada raamatukogusid kontorina. Teiste hulgas tegid raamatukogudes tööd Valga valla juhid.

Kultuuriminister Tiit Teriku sõnul on töökultuur teinud mõne aastaga suure hüppe ning paljudel on vabadus teha tööd just seal, kus parasjagu kõige sobilikum on. „Kontorist eemal töötamiseks on mitmeid variante, ka raamatukogud pakuvad selleks erinevaid võimalusi. Raamatukoguteenus on kõigile tasuta kättesaadav ning toetab seeläbi kaugtöövõimalusi ka nendes piirkondades, kus näiteks kodune internetiühendus ei pruugi väga hea olla,“ lisas Terik, kes pidas koosolekuid Nõmme raamatukogus.

Kaugtööpäeva raames valmis elektrooniline kaart, kust on kergesti leitav raamatukogude pakutavad vahendid ning võimalused kodust eemal töötamiseks. „Kaugtöövõimalused jäävad avatuks kogu raamatukogude aastaks ja edaspidigi. Varem pole neid võimalusi hõlpsalt tarvitatavale kaardile kokku toodud,“ täpsustas raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre. „Läheneva suvepuhkuste perioodil tasub seega meeles pidada võimalust teha kiireid tööasju lähimas raamatukogus,“ lisas ta.

Valga keskraamatukogus töötasid teisipäeval vallavanem Monika Rogenbaum ja abivallavanem Maarja Mägi. 20. mail leiab Rogenbaumi Laatre raamatukogust ja 27. mail Tagula raamatukogust.

Kaugtööd sai teha veel Koikküla raamatukogus (wifi ja eraldatud ruum puudub), Soorus, Lüllemäel (kaks eraldi ruumi), Õrus (eraldi tuba), Kaagjärvel (eraldi tuba), Tagulas. Valga keskraamatukogus on teisel korrusel privaatsust võimaldavad "taskud" omaette töötamiseks, kokkuleppel saab kasutada eraldi ruumi.  

Põlvamaal oli võimalik kontor sisse seada Põlva keskraamatukogus (eraldi ruum), Himmastes (eraldi ruum), Vastse-Kuustes, Kiidjärvel (interneti ruum) ja Ahjal (rühmatööruum, töökohad lugemissaalis).

Ülevaatliku kaardi raamatukogudest, kus on saadaval kaugtöö tegemise võimalus, leiab siit: www.raamatukogudeaasta.ee/projektid/kaugtoovoimaluste-kaart/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles