Perepäeva kahurivedamise võitsid noored kaitseliitlased

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl tähistati vabariigi aastapäeva muu hulgas ka kahuri vedamisega.
Otepääl tähistati vabariigi aastapäeva muu hulgas ka kahuri vedamisega. Foto: Monika Otrokova

Eesti Vabariigi 94. aastapäeval toimus Otepääl traditsiooniline perepäev, kus sai vedada kahurit, vaadata jõustruktuuride tehnikanäitust ning teha tutvust mereväega.

24. veebruaril toimus EELK Otepää Maarja kirikus vabariigi aastapäeva pidulik jumalateenistus, mille viis läbi EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa.

Kaitseliidu, mereväe ja kohaliku omavalitsuse esindajad asetasid Otepää Vabadussamba jalamile pärjad Vabadussõjas võidelnute mälestuseks.

Südapäeval toimus Neljakasemäel perepäev. Vaadata võis jõustruktuuride tehnikanäitust, päästeautot, teha tutvust mereväega ning uudistada tuukrivarustust. Nimelt olid lisaks valla sõpruslaeva Ugandi meeskonna esindusele külas mereväe tuukrid, kes näitasid oma varustust ja rääkisid tuukritööst.

Palju lusti pakkus lastele mootorsaanisõit, mida korraldas Otepää politsei. Naiskodukaitse Otepää jaoskond jagas sõdurisuppi ja teed.

Ennast sai proovile panna mitmel alal: suusatamises, kelgutamises ja juba traditsiooniks kujunenud kahurivedamises. Ligikaudu 250 kilo kaaluvat 90millimeetrist kahurit tuli vedada 50 meetrit ringis. Esikohale tulid Otepää noored kaitseliitlased, teist kohta jagasid mereväe tuukrid ja päästeameti võistkond. Perepäeva vedas Kaitseliidu Valgamaa maleva kaplan Marko Tiirmaa.

Perepäeva korraldasid Kaitseliidu Otepää Üksikkompanii, Naiskodukaitse Otepää jaoskond, Otepää päästeametnikud ja politseinikud, miinijahtija Ugandi koos mereväe tuukritega, Otepää vald ning Otepää kultuurikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles