Lõuna-Eestis on vormi selga ja varustuse kätte saanud umbes 2500 reservväelast

LEPM
Copy
Formeerimine on kulgenud ootuspäraselt kõigis kolmes linnakus.
Formeerimine on kulgenud ootuspäraselt kõigis kolmes linnakus. Foto: Oskar Kivilaan/mil.ee

Teisipäeval alustas formeerimist õppuse Siil peamine treenitav üksus 2. jalaväebrigaad, praeguseks on kaitseväe vormi selga ja varustuse kätte saanud umbes 2500 reservväelast.

"Formeerimine on kulgenud ootuspäraselt kõigis kolmes linnakus. Kohale tulnud reservväelased on optimistlikud ning saanud praeguseks ka ülevaate eelseisvatest tegevustest. Samuti on tänane ilm meie poolel ning reservväelased saavad kuivalt koos kaaslastega linnakust taktikapõllule suunduda," ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Tarmo Metsa.

Reservväelased formeeriti teisipäeval suurtükiväepataljoni, staabi- ja sidekompanii, pioneeripataljoni, õhutõrjepataljoni, luurekompanii, tagalapataljoni, brigaadi staabi ning 21. ja 22. jalaväepataljoni koosseisu. Formeerimine jätkub neljapäeval, mil õppusele tulevad 23. jalaväepataljoni reservväelased.

"On hea meel sõpru näha ja nendega metsas taas pulli teha. Ka rühmakaaslased ootasid õppust väga ja ütlesid juba mõned kuud tagasi, et nad ei jaksa enam koolis olla ning tahaksid Siilile," ütles lipnik Mattias Popp, kes tuli õppekogunemisele Rootsist.

Seekordse õppuse Siil 2022 peamised kontrollitavad üksused on 2. jalaväebrigaad ja küberväejuhatuse strateegilise kommunikatsiooni keskus. Õppuse peamine eesmärk on kaitseväe lahinguvalmiduse ja ohustsenaariumile reageerimise võime kontrollimine rahvusvahelises raamistikus.

1. jalaväebrigaadis oli seekordse Siili ajal reservväelaste kutsumine tagasihoidlikum. Sirgalas formeeriti 13. jalaväepataljoni ligemale 300 reservisti. Tapal formeeriti reservväelasi brigaadi staapi, CIMIC-isse, suurtükiväe, luure- ja staabi-sidekompaniisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles