VIDEOLUGU Kaubamaja sünnib ümber kooliks

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Võrus tegutsevas Väike Werrone koolis õpib sel kevadel üle 60 õpilase, kuid et huvi kooli vastu on suur, ei mahu lapsed enam majja ära.
Võrus tegutsevas Väike Werrone koolis õpib sel kevadel üle 60 õpilase, kuid et huvi kooli vastu on suur, ei mahu lapsed enam majja ära. Foto: Arved Breidaks

Võru vanalinnas töötav Väike Werrone erakool plaanib välja osta koolihoone kõrval tühjalt seisva endise Võru kaubamaja hoone, et saada juurde ruumi iga aastaga kasvavale kooliperele ning lasteaiale.

«Meie kogukond on kasvanud nii jõudsalt, et meil on ruumipuudus,» rääkis Väike Werrone kooli pidaja Pille Sõrmus. «Lasteaiaga alustasime üheksa ja kooliga viis aastat tagasi ning nüüd on selline seis, kus meil on lasteaias rühmasuurune järjekord ja kooli tuleb iga nädal uusi soovijaid. Me lihtsalt oleme ruumipuuduses.»

Väike Werrone kool töötab praegu Kreutzwaldi ja Vabaduse tänava nurgale 19. sajandi lõpus rajatud hoones, milles on asunud nii hotell, kauplused kui ka Mainori kõrgkool. Maja kahele korrusele on mahutatud õppima umbes 60 õpilast, kuid kooli laienemisplaanide jaoks jääb maja kitsaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles