Endine meer: piirilinnal Valgal saab kord jälle olema linnapea

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Siia, kus praegu laiutab Valga uus keskväljak, oli nõukogude aja planeeringutes Kalev Härgi sõnul kavas ehitada suur-suur parteihoone.
Siia, kus praegu laiutab Valga uus keskväljak, oli nõukogude aja planeeringutes Kalev Härgi sõnul kavas ehitada suur-suur parteihoone. Foto: Arvo Meeks

Valga viimaseks linnapeaks jäänud, 2017. aasta sügisel ametist priiks saanud Kalev Härk (51) usub, et see omapärane tiitel – viimane linnapea – ei jää talle igaveseks külge, sest varem või hiljem saab keerulise ajalooga Valga linna meeride nimekiri jätku.

«Ka praegu on võimalik Valgale linnapea valida, kui on tahtmist,» ütleb Kalev Härk. «Iseküsimus, kas sellel on mõtet ja mis on tema roll. Kindlasti ei ole mõtet valida aulinnapead, kes käib tähtsalt ringi, aga midagi ei otsusta. Seda kindlasti ei taha. Aga ühel hetkel tekib [vallas] linnanõukogu, mis arutab linna asju ja sellel võiks olla linnapea.»

Kohtume esialgu siiski veel Valga viimase linnapea tiitlit kandva Kalev Härgiga Valga ajaloolises raekojas. Pärast poliitikast eemalejäämist on Härk nüüd juba paar aastat töötanud sotsiaalkindlustusametis nõunikuna, kuid avalikku tähelepanu on ta poliitikajärgsel ajal võitnud eelkõige oma hobiga – kroonikakirjutajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles