RMK hakkab 130-aastases männikus puid raiuma

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Kohalik elanik Tiit Põder on öelnud, et kohalikele olulist metsa tuleb hoida kogukonna tarbeks.
Kohalik elanik Tiit Põder on öelnud, et kohalikele olulist metsa tuleb hoida kogukonna tarbeks. Foto: Arvo Meeks

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) kinnitas Kanepi külje all asuva Ritsike palo metsatööde kava, misjärel saatis selle vallavalitsusele kooskõlastamiseks. Kui kohaliku elaniku hinnangul on rahva soovidest üle sõidetud, siis vallavanema sõnul on raiekava koostatud mõistlikult.

Lõuna-Eesti Postimees kirjutas aprillis loos «Kanepi rahvas: jätke meile 130-aastane männik alles», et RMK on kokku pannud Jõksi järve Ritsike palo puhke- ja parkmetsa majandamise kava aastateks 2022–2031. Kui toona oli tegu veel projektiga, siis praeguseks on kava kinnitatud. Kanepi vallavalitsus kooskõlastas selle eelmisel nädalal.

«Vaatasime 27. aprillil Kanepi vallavalitsusega kohapealsel metsanõupidamisel kava projektile saadetud ettepanekud üle. Otsustasime sisse viia muudatused,» ütles RMK Põlvamaa metsaülem Tiit Timberg. «Kõigil kolmel raiele kavandatud metsaeraldisel teeme metsa uuendamisele suunatud aegjärkse raie, loobudes esialgsest häilraie kavatsusest kahel metsaeraldisel. Selline ettepanek tuli ka kava lähtekohtade arutelul ja nüüd tuli selline ettepanek projektile kahel korral.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles