Maarius Suviste: üks pidu ajab teist taga

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Maarius Suviste
Maarius Suviste Foto: Arvo Meeks

Nõnda sündmusterohket nädalavahetust, nagu äsjane oli, ei ole siin kandis kaua aega olnud. Muidugi mõista arusaadavatel põhjustel.

Välja kuulutatud tegevusi oli nii palju, et oli, mille vahel valida, kuhu minna esmalt ja kuhu hiljem, kui aega üle jääb. Vaid mõni näide Lõuna-Eestist: hea kodu päev ja muud selle päeva sündmused Räpinas ja kogu vallas, pikal ajaloolisel teel looklev Postitee Pillerkaar, urbanipäeva laat Urvastes, Vastse-Kuuste laat, spordivõistlused, kontserdid, tantsuõhtud ja nii edasi. Sekka veel üle-eestiline muuseumiöö, mis ka Lõuna-Eestis huvilisi ligi meelitas, ning suur lillelaat Kesk-Eestis, kuhu kuuldavasti bussidega rahvast ka siit kandist kohale veeti.

Nädalavahetusel sündmuste vahet käies oli silmadega näha ja kõrvadega kuulda, kuidas rahvas ürituste ja vahetu suhtluse järele januneb. On ju viimased paar aastat kurja viiruse tõttu inimesed paljuski paikseks ja koju jäänud, sest kuhu sa ikka lähed, kui kuhugi minna ei ole, ning kellega sa ikka kohtud, kui üks või teine haige või lähikontaktne.

Tundub, et vähemalt praeguseks on see viirus unustatud, kelle puhul rohkem või vähem, ja võetakse täie rinnaga vastu kõike pakutavat. Nagu üks piduline Postitee Pillerkaaril tõdes: nüüd tuleb kõik järele ja tasa teha, mis kaks aastat jäänud tegemata.

Nädalavahetusel sündmuste vahet käies oli silmadega näha ja kõrvadega kuulda, kuidas rahvas ürituste ja vahetu suhtluse järele januneb.

Ühest küljest on hea, et nii palju sündmusi toimub, olgugi et ühel ja samal ajal. Teisest küljest tekitab säärane rohkus jällegi olukorra, kus tuleb valik teha: kuhu minna, kuhu mitte. Sest paraku igale poole ei jõua ning see omakorda võib tähendada ju seda, et ühelt või teiselt ürituselt võetakse nii-öelda külastajaid ära. Ja kes siis võidab, kes kaotab? Äkki peaks sel puhul korraldajad rohkem koostööd tegema, läbi rääkima ja vajadusel kuupäevi nihutama siia-sinna?

Hea meel oli Räpina hea kodu päeval kuulda, kuidas seal hõigati maha, et külastage ka Postitee Pillerkaari, kui muidugi Räpina mail tegemised-olemised tehtud. Ja muidugi oli ka vastupidist suunamist, koostööd.

Aga veel kord: nautige ja võtke võimaluse korral osa kõigest, mida kevad ja eesootav suvi Lõuna-Eestis pakub! Tsiteerides klassikuid: mine tea, mis sügisel saab, ja mine tea, millal jälle saab! Ning võimaluse korral unustage selleks hetkekski kõikjal maad võttev meeletu hinnatõus. Ka raskel ja keerulisel ajal tuleb elada, justkui viimast võtta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles