Vald ja Elektrilevi jõudsid ohtlike kaablite osas kokkuleppele

Tiit Loim
, reporter
Copy
Piirilinnas Pikal tänaval üle jõe viiva silla äär on lagunenud ja sealsed paljastatud kaablid on kohati ohtlikud.
Piirilinnas Pikal tänaval üle jõe viiva silla äär on lagunenud ja sealsed paljastatud kaablid on kohati ohtlikud. Foto: Arvo Meeks

Valga vallavalitsus ja Elektrilevi jõudsid kokkuleppele, et Valgas Pikal tänaval üle Pedeli jõe viiva varisenud pervega silla juures viiakse edaspidi kaablid jõe alt läbi ning kulud teevad osapooled pooleks.

Valgas Pikal tänaval üle Pedeli jõe viiva silla servast on varisenud künkanõlv ning viga saanud sealsed kaablid. Valga asevallavanem Kaupo Kutsar ütles hiljuti ajalehele, et silla all on ripakil kaablid ja osa neist on ohtlikud. Kaablid kuuluvad riigifirmale Elektrilevi. Vald soovis, et firma viiks kaabli jõe alt läbi oma kuludega, kuna vallal sellist summat võtta pole. Elektrilevi soovis summa vallaga pooleks teha.

Hiljuti kohtus Elektrilevi varahalduse juht Rasmus Armas Valgas sel teemal rääkimiseks vallajuhtidega. Kohtumisel jõuti Armase sõnul kokkuleppele, et ühiselt võetakse ette tulevikukindlama võrgulahenduse loomine, mille kulud jagatakse. «See tähendab, et Pika tänava silla lagunemisest tulenevalt kannatada saanud kaablit ei hakata korrastama, vaid koostöös eemaldatakse mõlemad Elektrilevi kaablid sillalt ning viiakse need jõe alt läbi. Selliselt on tagatud pikaajalisem lahendus, mis ei jää segama ka võimalikke silla rekonstrueerimistöid tulevikus. Ehitustööde täpne ajakava on veel selgumisel, kuna uute kaablite paigaldamise eelduseks on projekti koostamine,» lausus Armas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles