Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kesk 19 asuv maja on Valga vanim säilinud puithoone.
Kesk 19 asuv maja on Valga vanim säilinud puithoone. Foto: Tiit Loim

Linna vanim puumaja ootab kasutajat

Valga vallavalitsus otsib kasutajat Valga linna vanimale puuhoonele aadressil Kesk 19.

Vallal on kavas hoone remont ning seejärel loodetakse, et see aitab kesklinnale elu sisse puhuda.

Ehitusprojekt näeb ette järgneva ruumiprogrammi: esimesel korrusel asub kaks eraldi sissepääsuga äriruumi – Lõunasaal ja Põhjasaal. Lõunasaali pindala on 78,6, Põhjasaalil 87,5 ruutmeetrit. Veel on esimesel korrusel tehnoruum, koridor ja mõlemast saalist ligipääsetav inva-WC. Teisel korrusel on katuseaknaga koridor, millest pääseb kahele poole eraldi ruumidesse. Lõunapoolse ruumi pindala on 38,7, põhjapoolsel 57,7 ruutmeetrit. Hoone loodenurka on projekteeritud terrass pindalaga 84 ruutmeetrit. Ruumid on kavandatud selliselt, et hoone saab kasutusse võtta nii tervikuna ühe rendipinnana kui ka kahe eraldi pinnana. Restaureerimise järel on hoones kaugküte, vesi, kanalisatsioon ja internetiühendus.

Kasutajal on kohustus kindla intervalliga korraldada kohalikku kogukonda ja kultuurielu elavdavaid ühistegevusi, nagu näiteks teemaõhtud, loengud, arutelud, klubiõhtud. Üritused peavad olema silmaringi avardavad ja inspireerivad ning aitama kaasa tugeva linnakogukonna tekkele. Ruumid antakse kasutusse tähtajaliselt perioodiks kevadsuvi 2023 kuni detsember 2030. LEPM

Suurõppuse Siil kogunemine
Suurõppuse Siil kogunemine Foto: Kristjan Teedema

Õppus võib liiklust häirida

Käimas on suurõppus Siil ning sellega seoses soovib Otepää vallavalitsus juhtida tähelepanu võimalikele kitsaskohtadele liikluses, mis paratamatult võivad kaasneda õppuse käigus.

Tulenevalt asjaolust, et peamine õppealane lahingutegevus leiab aset teedel ning teede vahetus läheduses, on tavapärane liiklusvoog häiritud. Sõjaväekolonnide liikumist õppuste alale julgestab sõjaväepolitsei ning suuri probleeme loodetavasti ei teki. Samuti on sõjaväepolitsei õppuse alas kogu õppuse perioodil ning suuteline reageerima vahejuhtumitele, mis võivad häirida tavaliiklust. Küll aga ei pruugita jõuda igale poole.

Sõjaväepolitsei teeb tihedat koostööd vahekohtunike ning kaitseväe tsiviil-militaarkoostöö spetsialistidega, kes on liidetud üksustesse, et nad aitaks tavaliikluse häirimist vähendada.

Peamised õppealased lahingutegevused leiavad aset ajavahemikus 23.–26. maini Valga maakonnas ja Võru maakonna läänepoolses osas. LEPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles