Sandra Liiv: huumor aitab murest üle

, Peaasi.ee ja Tartu 2024 kultuuripealinna projekti «Peaasi ajab naerma!» kommunikatsioonijuht
Copy
Peaasi.ee ja Tartu 2024 kultuuripealinna projekti Peaasi ajab naerma! kommunikatsioonijuht Sandra Liiv
Peaasi.ee ja Tartu 2024 kultuuripealinna projekti Peaasi ajab naerma! kommunikatsioonijuht Sandra Liiv Foto: Erakogu

Viimaste aastate keerulised sündmused on pannud meid silmitsi seisma olukorraga, kus oleme viimaks olnud sunnitud tunnistama, et vaimne tervis on tõepoolest teema, mis puudutab igaüht. Statistika on karm: 2021. aastal Eestis läbiviidud rahvastiku vaimse tervise uuringu kohaselt tundis 39 protsenti uuringus osalejatest vaimset kurnatust ning koges samal ajal ka uneprobleeme. 28 protsenti vastanutest oli kõrge depressiooniriskiga.

Protsendid ja numbrid võivad tunduda kauged, aga kui me päriselt neisse süveneme, on neist raske ka mööda vaadata. Vaimse tervise murega puutub kokku iga kolmas-neljas inimene. Isegi kui tunned täna, et oled vaimselt tasakaalus ning see teema tundub kauge, võid olla täiesti kindel, et sinu lähiringis on inimesi, kes just selle mure pärast tuge vajavad.

Enam kui kaks aastat kestnud koroonakriis ning veebruaris alanud sõda on kogu vaimse tervise valdkonna küll nähtavale toonud, aga tekkinud kriisi süvendab endiselt spetsialistide puudus, pikad ootejärjekorrad ning inimeste oskuste ja julguse nappus avatult hingeelu probleemidest rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles