VIDEOLUGU ⟩ Venemaa elanikud valetavad piiril end sõjapõgenikuks (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Piusa kordoni juht Paavo Mikson nõjatub sümboolsele piiripostile ning kinnitab, et kuigi üksikuid rohelise piiri ületajaid on, pole rändesurve idapiiril Ukraina sõja tõttu kasvanud.
Piusa kordoni juht Paavo Mikson nõjatub sümboolsele piiripostile ning kinnitab, et kuigi üksikuid rohelise piiri ületajaid on, pole rändesurve idapiiril Ukraina sõja tõttu kasvanud. Foto: Arved Breidaks

Kagu piiripunkti kaudu on viimastel päevadel üritanud Eestisse pääseda kümmekond Venemaa ja Ukraina kodanikku, kes on end valetanud sõjapõgenikuks, lootes sel viisil hõlpsalt Euroopa Liitu pääseda. Rohelisel piiril rändesurve kasvu märgata aga pole.

«Eelmine nädalavahetus oli selles mõttes tähelepanuväärne, et rakendasime sisenemiskeeldu tavapäratult paljude Ukraina kodanike suhtes,» rääkis Kagu piiripunkti juht Peter Maran.

«Tegime sisenemiskeelu neljale Ukraina kodanikule, kelle suhtes me tuvastasime, et tegemist ei ole sõjapõgenikega, vaid alaliste Venemaa elanikega. Nad üritasid kasutada ära erilist aega ja pääseda Euroopa Liitu ilma kehtivate reisidokumentideta või omamata muid vajalikke dokumente,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles