Segaduses proua kõndis Riiast Tartusse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Riiast tulnud proua oli Valgast teel Tartu poole.
Riiast tulnud proua oli Valgast teel Tartu poole. Foto: PPA Lõuna prefektuur

Valga lähistel kõndis esmaspäevases suvesoojas talvemantlisse riietatud naine Tartu poole, kes, nagu politsei välja selgitas, oli jalgsi teel Riiast Tartusse.

«Eile märkas politsei Valgast Tartu poole suundumas naist, kes tundus olevat segadusseisundis,» avaldas PPA Lõuna prefektuur teisipäeval ühismeedias. «Pealekauba kõndis ta 20-kraadise lõõskava päikese all pika paksu talvemantliga.»

Kuna ilmale pisut sobimatu riietuse kõrval tõmbas tähelepanu naise kõnd ja käitumine ning arvestades ka tõsiasja, et läheduses asuvast hooldekodust vahepeal mõni elanik plehku paneb, otsustas politseipatrull prouat kõnetada.

«Politseinik tegi prouaga juttu. Proual suuremat jututuju ei olnud. Politseinik küsis dokumenti. Proua pistis oma passi politseinikule pihku. Siis algas pisike detektiivitöö, mille tulemusel selgus, et suvesoojas talvemantliga ringi tuuritanud proua oligi hooldekodust plehku pannud. Aga… mitte mõnest Valgamaa omast, vaid mitmesaja kilomeetri kauguselt, Riia lähistelt hooldekodust,» kirjutatakse postituses.

Et kristjanjaakpetersonliku teekonna ette võtnud prouaga midagi halba ei juhtuks, võeti ta politseiautosse ja toimetati Läti piirile, kus naine lõunanaabrite politseile üle anti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles