LIIKLUS ⟩ Kaitseväe kolonnid alustavad õppusel Siil liikumist

BNS
Copy
Suurõppusel Siil valmistuti ja peeti kolmapäeval lahingut Jõgeveste kandis.
Suurõppusel Siil valmistuti ja peeti kolmapäeval lahingut Jõgeveste kandis. Foto: Arved Breidaks

Eesti teedel liiguvad neljapäeval ja reedel kaitseväe kolonnid ning kaitsevägi kutsub kõiki üles olema tähelepanelik ja liiklema ohutult.

Kokku läheb teele üle saja kolonni, igas kolonnis on kuni 30 sõidukit, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Maanteel liiguvad kolonnid kiirusega kuni 70 kilomeetrit tunnis, sõidukite pikivahe on ligi sada meetrit. Kõik kolonnid liiguvad ööpäevaringselt ning alustavad sõitu Lõuna-Eestis Tõrvast ja Otepää vaheliselt alalt ning suunduvad Tapale, Võrru, Tartusse, Jõhvi ja Tallinnasse. Suurtematel ristmikel reguleerib liiklust sõjaväepolitsei.

Kolonnid võivad aeglustada sujuvat liiklust, mistõttu loodab kaitsevägi autojuhtide mõistvale suhtumisele. Kaitsevägi meenutab, et järsk pidurdamine raskesõiduki ees võib kaasa tuua liiklusõnnetuse, mistõttu tuleks kollonnide läheduses liigeldes olla tähelepanelik.

16. mail alanud õppusel Siil osaleb kokku ligi 15 300 võitlejat kümnest erinevast riigist. Siilil on oma roll täita nii maaväel, õhuväel kui mereväel. Kaasatud on kaitseväe ja Kaitseliidu ning liitlaste üksused.

Suuremat kaitseväe sõidukite hulka võib kohata Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel; Jõhvi- Tartu-Valga maanteel; Pärnu- Rakvere-Sõmeru maanteel; Tartu-Jõgeva- Aravete maanteel ning Imavere-Viljandi-Karksi-Nuia maanteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles