Valgamaal lõppes õppuse Siil lahingutegevus

BNS
Copy
Suurõppusel Siil valmistuti ja peeti kolmapäeval lahingut Jõgeveste kandis.
Suurõppusel Siil valmistuti ja peeti kolmapäeval lahingut Jõgeveste kandis. Foto: Arved Breidaks

Neljapäeval lõppes Valgamaa õppuse Siil aktiivne lahingutegevus, mille käigus pidi täielikult formeeritud 2. jalaväebrigaad kaitsma end vastase pealetungi eest.

Siili stsenaariumi järgi jõudis vastane nädala alguses 2. jalaväebrigaadi vastutusalasse Valgamaal Väike-Emajõe ümbruskonnas. NATO Põhjadiviisi koosseisus alustasid brigaadi ja Lõuna maakaitseringkonna võitlejad koos liitlastega planeeritud operatsiooni. Neljapäeval riivistasid nad vastase Väike-Emajõe alal, et luua tingimused diviisi vasturünnakuks ja vastase välja tõrjumiseks Eestist.

2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Tarmo Metsa.
2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Tarmo Metsa. Foto: Kristjan Teedema

«Võib kõlada klišeena, et praktika on tõe kriteerium, aga seekordne Siil on seda meile tõestanud,» ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Tarmo Metsa. «Aastaid tehtud töö üksuste ettevalmistamisel peegeldub meile nüüd maastikul vastu. Reservväelase jaoks on oluline tunnetada, et tema panus relvaliigi koostöösse on nähtav lahingupildis, saadud edu elamus mõtestab tema pingutuse ja väärtustab tema panust reservteenistusse.»

Õppelahingutele eelnes reservväelastest allüksuste formeerimine ja väljaõpe. Nädalavahetusel hooldavad sõdurid oma varustuse ning üksused taastavad oma lahinguvalmiduse. Pühapäevast algavad lahinglaskmised.

Õppusel Siil osaleb enam kui 15 300 võitlejat. Samal ajal toimusid eraldi õppused Namejs Lätis, NATO Põhjadiviisi õppus Knight Legion Eestis ja Lätis ning USA relvajõudude korraldatud Defender Europe erinevates Euroopa riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles