President Alar Karis: üks kriis istub teise otsas

Arved Breidaks
, reporter
Copy
President Alar Karise sõnul tuleb ühiskonnas leida tasakaal, et oleks kaetud nii kasvavad kaitsekulud kui inimeste sotsiaalne toimetulek.
President Alar Karise sõnul tuleb ühiskonnas leida tasakaal, et oleks kaetud nii kasvavad kaitsekulud kui inimeste sotsiaalne toimetulek. Foto: Arved Breidaks

Sõda Ukrainas on Eestile peale surunud kaitsekulutuste märgatava kasvu, kuid selle kõrval ei saa riik tähelepanuta jätta inimesi, kelle ostuvõime on kiiresti kasvanud tarbijahindade tõttu langenud, leiab president Alar Karis.

«Eks seda tasakaalu tulebki otsida, ega see lihtne ülesanne arusaadavalt ei ole,» lausus Karis Lõuna-Eesti Postimehele. «Eriti kui sõjaolukord lähipiirkonnas läheb pikemaks ja, tõesti, üks kriis istub teise otsas.»

Karise sõnul on lahendused vastuolulisest olukorrast väljatulekuks kindlasti olemas. «Ma usun ka seda, et me oleme valmis mõnda aega natuke keerulisemates oludes elama, kui mõelda selle peale, et täna ukrainlased võitlevad ju ka meie eest. Tasub alati mõelda selle peale,» sõnas Karis. «Aga arusaadavalt sellega peab tegelema, sest on üksjagu inimesi, kes ei suuda inflatsiooni ja hindade tõusuga hakkama saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles