Piirilinnu ühendav Pedeli jõe puhkeala läbib uuenduskuuri

Sten Mahov
Copy
Pedeli paisjärved ootavad setetest ning liigsest taimestikust puhastamist. Praegu rajatakse selleks puhkealale settebasseine.
Pedeli paisjärved ootavad setetest ning liigsest taimestikust puhastamist. Praegu rajatakse selleks puhkealale settebasseine. Foto: Arvo Meeks

Kaksiklinna Valga-Valka ühise puhkeala arendamise käigus on plaanis korrastada uue keskväljaku ümbruses asuvad alad: Pedeli jõe puhkeala kahel pool Ramsi silda ja Konnaoja ümbrus Sõpruse tänavast Sepa tänavani.

Eesmärk on muuta kaksiklinna keskust veelgi atraktiivsemaks vaba aja veetmise kohaks, mitmekesistada sportimisvõimalusi ning aidata kaasa eestlaste-lätlaste kogukondlikule läbikäimisele.

Projekti abikõlbulikud kulud mõlema omavalitsuse peale on 3 061 138 eurot, millest 787 216 eurot on Eesti-Läti programmi toetus ja tuleb Euroopa regionaalarengu fondist. Valga vallavalitsuse eelarves on selleks 463 069 eurot, toetus 393 609 eurot. «See projekt on viis korda väiksem kui linnasüdame rajamine. Siiski on see suur objekt, millel suur mõju linnakeskkonnale,» lausus Valga vallavalitsuse ehitus- ja planeerimisteenistuse juhataja Urmas Möldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles