Tuhande piiri ületamisel on märkimisväärne panus ka Lõuna-Eestil

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlva keskraamatukogu esisel avati esmaspäeval mälestuskivi kirjanikule, kunstnikule, ajakirjanikule ja seltsitegelasele Jaan Vahtrale.
Põlva keskraamatukogu esisel avati esmaspäeval mälestuskivi kirjanikule, kunstnikule, ajakirjanikule ja seltsitegelasele Jaan Vahtrale. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Raamatukogude aasta sündmuste arv on ületanud tuhande piiri. Teema-aasta tähistamine on hoo sisse saanud üle terve Eesti, kõige enam on ettevõtmisi Harju, Viljandi-, Põlva- ja Tartumaal.

„Raamatukogude aasta on väga hästi käima läinud ja praeguse seisuga on programmi lisatud juba 1069 sündmust. Programm täieneb igapäevaselt ja endale huvipakkuva tegevuse leiab sealt igaüks,“ rääkis raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre. „Programmis on nii raamatukogude üksiksündmusi kui ka raamatukogudevõrku haaravaid ühiseid ettevõtmisi.”

Valdre kinnitusel tuleb raamatukogudes mitmekülgne ja hoogne suvi. „Kogu suve vältel on võimalus enam kui 170 raamatukogus teha kaugtööd,” sõnas Valdre. „Juunis toimub dialooginädal ning laste pannkoogipäev raamatukogudes, juulis tulevad raamatukogud oma tavapärastest ruumidest välja ning käimas on ka suur mõistatamismäng „Avasta Eesti raamatukogusid!“, mille raames saab erilisi kogusid külastada ja templeid koguda,“ lisas ta.

Nii näiteks on Põlva keskraamatukogus 30. juunini üleval Lii Jürgensoni maalinäitus “Pildi ees või pildi sees”. Võõpsu raamatukogus saab 31. mail viimast päeva näha rändnäitust “Igal paigal oma lugu”.

Himmaste raamatukogus on 3. juunini Karine Andrjuškevitšjute näitus „Vanade raamatute uus elu” ning Põlva käsitööklubi ja seltsingu Nobedad Näpud käsitööde kevadnäitus. Vanaküla raamatukogu-külakeskuses aga kestab 30. juunini Maie Karaski maalide näitus-müük.

Valgamaa Pühajärve põhikoolis ja Keeni põhikoolis on 31. mail külas lastekirjanik Kairi Look. Valga keskraamatukogus algab 2. juunil kell 17 kohtumine kirjanik Erkki Koortiga. 9. juuni keskpäeval aga toimub sealsamas eakate kuulmislangusele pühendatud loeng. 

Võrumaa sündmustest pole raamatukogude aasta toimkonnale teada antud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles