Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Setomaal lehvivad ka Ukraina lipud.
Setomaal lehvivad ka Ukraina lipud. Foto: Indrek Sarapuu

Setomaal heisati Ukraina lipud

Värskas ja ka teistes Setomaa valla teeninduspunktides vahetati 25. mai hommikul lippe ja heisati lisaks Ukraina lipud, et piiri lähedal oleks Euroopa Liitu sisenejatele kohe näha, keda kohalikud toetavad, teatas vald.

Vallavanem Raul Kudre sõnul näitab ka Setomaa, et siinne rahvas seisab vankumatult agressiooni, vaenujõudude ja sõjajulmuse vastu.

Koos Ukraina lipuga läksid suvevahetusse ka Eesti ja Setomaa lipp. LEPM

Võrus asfalteeriti tänavat

Võrus Vabaduse tänaval tehti Jüri ja Mäe tänava vahelisel lõigul möödunud kolmapäeval ja neljapäeval asfalteerimistöid. Tänavalõik oli liiklusele suletud. LEPM

Setomaa põhikoolilõpetajad kohtusid vallavanem Raul Kudrega.
Setomaa põhikoolilõpetajad kohtusid vallavanem Raul Kudrega. Foto: Setomaa Vallavalitsus

Õpilased kohtusid vallavanemaga

Setomaa koolide tänavused lõpetajad kogunesid hiljuti Seto Line’i laevale Maara, et teha laeva esimene hooajasõit Värska sadamast Reegi majja traditsioonilisele vallavanema vastuvõtule.

Sõit kulges mööda käänulist Värska lahte ja jõudis Õrsava järvele. Reegi majas tervitas koolilõpetajaid vallavanem Raul Kudre.

Setomaale omases tsõõriklauas, mis toolidega sisse võeti, sai iga lõpetaja sõna, et rääkida oma tulevikuplaanidest. Paljud 24 koolilõpetajast jätkavad õpinguid Värska gümnaasiumis, osa läheb edasi ennast täiendama Tartu ja Põlva gümnaasiumisse, minnakse ka pealinna Audentesesse ja kutseharidust saama nii Väimelasse kui Tartusse.

Tänavuste lõpetajate klassijuhatajad olid Maila Hainsoo Mikitamäel, Evi Kambrimäe Meremäel ja Maret Hunt Värskas. LEPM

Remonditud matkasild Kütiorus Tohkri veski juures
Remonditud matkasild Kütiorus Tohkri veski juures Foto: Erakogu

Sild läbis uuenduskuuri

Võru vallas Kütiorus sai korda Tohkri veski juures asuv sild. Tegemist on matkateele jääva sillaga, mis asub küll eramaal, kuid mõeldud kasutamiseks tervele kogukonnale. Remont sai teoks MTÜ Kati Projektid eestvedamisel ja kohaliku omaalgatuse programmi rahalisel toel. Silla juurde viiva tee rajamine veel jätkub.

Eestvedajate sõnul soodustab korras sild orus elavate kogukonnaliikmete suhtlemist ja läbikäimist ning tõstab Kütioru kui armastatud matkakoha populaarsust. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles