Tuul võib neljapäeval pahandusi tekitada

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Homne torm võib murda ka hulga puid.
Homne torm võib murda ka hulga puid. Foto: Elmo Riig

Homme saabub Eesti kohale järjekordne tugev õhupööris. Kuigi enim saab tormist räsida Lääne-Eesti, tuleb ootamatusteks valmis olla Lõuna-Eestis.

Ööl vastu homset madalrõhkkond Liivi lahe kohal ilmateenistuse teatel süveneb ja liigub kiiresti üle Lääne-Eesti Soome. Vihmasadu levib öösel lõunast põhja suunas ja on ajuti tugev, päev tuleb sagedaste vihmahoogudega, võimalik on äike. Öösel puhub mõõdukas idakaare tuul, pöördub hommikuks lõunasse ja edelasse ja tugevneb puhanguti 15-18 m/s, saartel ja läänerannikul kuni 25 m/s.

«Tunduvalt tugevam tuul jääb rohkem lääne poole, aga ka lõunapoolsetes maakondades paisub tuul tsükloni servas piisavalt tugevaks, olles võimeline kohati pahandusi korda saatma,» tõdes keskkonnaagentuuri ilmateenistuse sünoptik Kairo Kiitsak.

Tema sõnul tuleb arvestada ka sellega, et nüüdseks on juba puud lehtedes ja need võivad tuuleiilide käes kergemini murduda.

«Lisaks areneb päeva peale rünksajupilvi, mis annavad hoovihmasid ja kohati võib olla äikest - sajuhoogude all kipuvad tuuleiilid jõulisemad olema. Ohutuse mõttes tasuks korjata hoovi pealt kokku lahtised ning kergesti lenduda võivad esemed ja parkida autod igaks juhuks puudest kaugemale. Ei saa välistada ka elektrikatkestusi,» lisas Kiitsak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles