GALERII Lapsed sisenesid päris liiklusse

Mati Määrits
, reporter
Copy

Lõppeval õppeaastal liiklusalaseid teadmisi nii siseruumis kui ka platsil omandanud Põlva kooli kolmandate klasside õpilased suundusid lastekaitsepäeval politseinike, õpetajate ja lastevanemate saatel päris liiklusse, sõites nii linnatänavatel kui ka maanteel Mammaste tervisespordikeskusse.

Ettevõtmise eestvedaja, liiklusõpetaja Toomas Meieli sõnutsi oli koolis liiklustunde isegi rohkem, kui on vajalik jalgrattalubade saamiseks. «Rääkisime liiklusohutusest ka laiemalt. Palju asju, mis on jalgratturile lubatud, on talle tegelikult ohtlikud. Autojuhid ei pruugi ju ka kõike teada või mäletada. Kas või ringristmikult maha sõites peab juht jalakäijale teed andma, aga talle on võib-olla meelde jäänud vaid see lause, mille kohaselt ülekäigukohal ei pea teed andma ning kui jalgrattur on ratta seljas, ei pea talle ammugi teed andma. Seetõttu rattur ei saa teha seda, mida võib, vaid peab tegema seda, mis on ohutu,» toonitas ta.

Kagu politseijaoskonna Põlva piirkonna vanem Kalle Vall tõdes, et just sellistel ettevõtmistel on võimalik lapsi kõige rohkem juhendada ja suunata. «Liikluspildis on olukord pigem hea ja läheb järjest paremaks. Aga siin sõltub kõik lastevanematest – kuidas nemad erinevatest olukordadest räägivad, seal hulgas seisavad hea ohutusvarustuse kasutamise eest. Kindlasti soovitan jalgrattaga liigeldes kanda kiivrit ja kollast ohutusvesti,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles